Award dankzij Bert Seurynck

Het schoolrestaurant De Brug heeft een Gault & Millau Award gewonnen (zie onze krant van vorige week), maar er is onrechtstreeks nog een tweede Torhoutse laureaat. Ook IT-specialist Bert Seurynck (41) uit de Heidestraat mag een Gault & Millau-pluim op zijn hoed steken via een zaak uit Kuurne.

Concreet gaat het om de grote horecagroep Huis Van Wonterghem met feestzalen en catering. Dat bedrijf mocht de Gault & Millau Event Catering Innovation Award in ontvangst nemen voor zijn unieke systeem van afhaalcatering, waarbij er tot voor 2.000 particuliere personen gerechten geleverd kunnen worden, die dan nog eens uit meerdere onderdelen bestaan. Dat systeem werd vanaf 2018 door Bert Seurynck bedacht en verder verfijnd. Gault & Millau looft het gebruiksgemak waarmee de klanten online volledig à la carte hun menu zelf kunnen samenstellen uit een heel ruime keuze van gerechten.

Bert heeft zo’n 15 jaar als IT-verantwoordelijke voor het Huis Van Wonterghem in Kuurne gewerkt, maar is sinds enkel jaren van job veranderd. Hij is nu IT’er bij het kunststofproductiebedrijf Paneltim in Lichtervelde. Daarnaast heeft hij in bijberoep zijn eigen zelfstandige zaakje BSCIT, gespecialiseerd in IT-consultancy.

Zelfstandige zaak

Bert is getrouwd met Stephanie Degrande (40) en heeft twee kinderen, Daniëlle (13) en Henri (10). Hij is van opleiding bachelor ICT.

“Ik onderhoud nog altijd nauwe contacten met het Huis Van Wonterghem”, zegt hij. “Ik beschouw dat online cateringsysteem zo’n beetje als mijn kindje. Dat de horecagroep er nu mee in de prijzen valt, doet me uiteraard plezier. Ik blijf het trouwens ondersteunen als ik daarom gevraagd word. De groep wordt momenteel geleid door Gregory Van Wonterghem. Hij is de derde generatie van het bloeiende familiebedrijf.”

Mocht Bert de mogelijkheid zien om fulltime met zijn zelfstandige zaak BSCIT bezig te zijn, dan zou hij geen neen zeggen. Maar voorlopig vindt hij er de tijd nog niet rijp voor. “Alles wat IT betreft, boeit me mateloos”, zegt hij. “Het programmeren is mijn ding. Bij het schrijven van het cateringsysteem voor Van Wonterghem heb ik me enorm geamuseerd. De basis hebben we almaar verbeterd en nu staat het op punt. Met de award tot gevolg.” (JS)

Info: www.bscit.be

The post Award dankzij Bert Seurynck is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken aan markt van Eeklo kunnen nu echt van start gaan: “Klacht over bunker is onontvankelijk verklaard”

De werken aan de markt van Eeklo kunnen eind deze maand beginnen. Ze werden eerder uitgesteld nadat iemand een klacht had ingediend omdat die vond dat de bunker onder de markt niet mocht verdwijnen. De klacht is nu onontvankelijk verklaard, dus op 30 september start het archeologisch onderzoek en daarna de omgevingswerken. De markt is intussen al een tijdje autovrij.

Lees meer »

Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout

De dames van Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele zijn het seizoen overtuigend begonnen. Met achtereenvolgende zeges tegen BC Oostende en Basket SKT Ieper staat de ploeg van coach Xavier Marescaux foutloos bovenaan het klassement. Dit weekend gaat de oranje-zwarte garde op bezoek bij Torhout Lions.
The post Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de biepers gisteren ontploften vandaag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 14 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en veertien doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens CNN en ‘The New York Times’

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »