Astrid en Lorenz, al veertig jaar een hecht koppel in de luwte: “Een prachtig familiemoment”

Prinses Astrid (62) was piepjong toen ze aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este (68) leerde kennen op een zeilboot in Griekenland. Een neef zag er een goede match in. Terecht, want zondag zijn ze 40?jaar getrouwd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

“Nergens anders zoveel verschrikkelijke praktijken”: onderzoek naar illegale besnijdenissen bij Joodse gemeenschap Antwerpen

Het Antwerpse parket onderzoekt mogelijke illegale besnijdenissen binnen de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Vermoedelijk wordt bij jongetjes kort na de geboorte de voorhuid weggesneden door personen zonder medische kennis. "In Antwerpen gebeuren zulke praktijken onder druk van radicale rabbijnen, dat is nergens anders in de wereld zo", zegt

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op

Tijdens de uitzendingen van Radio Vandewalle in juli kwam ook Radio Rolarius weer een dagje in de ether. Dat lokte zoveel reacties uit dat de medewerkers en deejays van toen nu een productiehuis oprichten. “Het moet een online te raadplegen audio-archief worden.”
The post Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op appeared first on KW.be.

Lees meer »