35 Vlaamse voetbalfans reizen halve wereld rond voor heetste derby van de planeet: “Het meest intense dat ik ooit meemaakte”

35 voetbalgekke Vlamingen hun geluk kan niet op: ze vliegen naar de heetste derby ter wereld: Boca Juniors vs. River Plate in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze woonden al waanzinnige wedstrijden bij in tientallen landen, maar dit is hun kers op de taart. De organisator van de voetbalreis ging in onderhandeling met de lokale ultra’s om tickets te ‘mogen’ kopen. “In Argentinië is de ticketverkoop in handen van de harde kernen van de clubs: da’s geen zuiver zwarte markt, maar toch redelijk grijs.” 

Meer krantenkoppen in België

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »

‘Startember’ viel een beetje in het water

In en om zaal De Magneet vond de tweede editie van Startember plaats, waarmee de Jeugdraad het schooljaar en het werkjaar van de jeugdbewegingen op een leuke manier willen starten. Helaas regende het de hele namiddag, zodat de vier grote springkastelen buiten voor de jeugdlokalen plat bleven liggen. Gelukkig konden de om en bij de
The post ‘Startember’ viel

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

Axel Daeseleire is alomtegenwoordig op tv, zonder dikbetaald exclusiviteitscontract: “Geen gegarandeerd inkomen, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie gelijklopende programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Dat de man zomaar over meerdere zenders heen kan werken, kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft en dus niet gebonden is aan een zender. De afwisseling is een

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »