21 doden bij Israëlisch bombardement op schoolgebouw, ook 13 kinderen omgekomen

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

KU Leuven-campussen Kortrijk en Brugge openen plechtig het academiejaar ’24-’25

Het 60-jarig jubileum en een boeklancering kleuren de academische openingszitting van KU Leuven Kortrijk en Brugge. De academische openingszitting stond in het teken van het aankomende feestjaar. In 2025 viert KU Leuven Kulak immers haar 60-jarig bestaan. Opmerkelijk detail: in Kortrijk zijn er een vijfde meer nieuwe bachelorstudenten, bij KULAB Brugge meer dan 40 procent.
The post KU Leuven-campussen

Lees meer »

Hele jaar door leuke activiteiten bij de KLJ

Wie geboren is in 2009 of eerder, is welkom bij de KLJ. “Wie op vrijdagavond of in het weekend niets te doen heeft en op zoek is naar een leuke tijd, en daarbij vrienden wil maken voor het leven, kan hiervoor terecht bij de KLJ”, zegt Mathis Merlevede, groepsleider van de KLJ. Hun lokaal bevindt
The post Hele jaar

Lees meer »

Herstelcoach bevordert welbevinden leerlingen: “Zorgnoden nemen toe”

Het psychosociaal welzijn en het welbevinden van jongeren zijn in het postcoronatijdperk een belangrijk onderwerp in heel wat secundaire scholen. Het Sint-Jozefsinstituut Ondernemen, Toerisme & IT (Jozefienen, red.) wil in de toekomst nog meer inzetten op degelijk en zorgend onderwijs en creëerde daarom een nieuwe functie binnen het lerarenteam. Bart Vandaele (32) werd aangesteld als herstelcoach.
The post Herstelcoach

Lees meer »

Johnny Depp krijgt carrièreprijs op Filmfestival van Rome

Johnny Depp (61) krijgt op de aankomende editie van het Rome Film Festival een prijs voor zijn carrière. De acteur krijgt op het filmfestival – dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 27 oktober – de Lifetime Achievement Award, melden vakmedia als ‘Deadline’ en ‘Variety’.

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »

Meer dan honderd raketten vanuit Libanon afgevuurd op Israël – Israël “intensiveert” aanvallen in Libanon als reactie

Israël heeft ook zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde daarop een raketaanval te hebben uitgevoerd op een militaire luchtmachtbasis in het noorden van Israël. De nieuwszender Al Jazeera berichtte dat Israëlische militairen het kantoor van de zender

Lees meer »

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »