Zwemmen verboden, zeven extra treinen en deze snelweg vermijd je best: dit moet u weten voor u naar zee vertrekt voor de laatste warme dagen

Tot 25 graden wordt het zaterdag, ideaal om voor de laatste keer dit jaar van het zonnetje te genieten aan zee. Jammer genoeg verkeren heel wat diensten aan de kust al in herfstmodus, en kan je bijvoorbeeld niet meer zwemmen in de bewaakte zones. Ook op de snelwegen staan al werken gepland. Maar wat is er wel nog te doen de komende dagen? En raak je er makkelijk met de trein? We zetten het hier netjes voor u op een rij. 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Alain en Patrick maken dé perfecte stoel voor pausbezoek: “Hebt ge een propere jeans aan? Geen balpen in de achterzak? Allez, dan moogt ge hem héél eventjes uittesten”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan België met zijn gat in de boter vallen. Houtbewerker Alain (56) en stoffeerder Patrick (53) maakten voor hem geen ‘pimped out, chromed out’ troon om op te zitten, wel een neutrale strakke zetel van dertien in een dozijn, zo líjkt het. Tot je erop gaat zitten. Hemeltje. “De Kerk is zelfs al komen

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit”

Geert Morlion, huidig deken van Kortrijk, wordt vanaf 1 januari 2025 rector van het Belgisch College Pontificio Collegio Belga, in Rome en dat voor een periode van vijf jaar. Morlion werd voorgedragen door de Belgische bisschoppen. “Ik had het niet verwacht.”
The post Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit” appeared first

Lees meer »