“Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”: drie Roemenen veroordeeld voor diefstallen in ZEB-winkels

Ze waren die dag nog maar pas in Charleroi met het vliegtuig geland of twee Roemenen pleegden in de ZEB-kledingwinkel in Wevelgem al een winkeldiefstal. Samen met een derde kompaan stonden ze voor de rechter in Kortrijk terecht. “Ik kwam naar het westen om geld te verzamelen voor mijn kankerbehandeling”, klonk het bij één van hen.

Op 28 februari kon Marian-Alexandru B. (32) op heterdaad betrapt worden bij een winkeldiefstal in de Wevelgemse vestiging van modeketen ZEB. Hij kon worden geklist en in zijn wagen bleek kompaan Ion S. te wachten, samen met de ruim 1.500 euro aan gestolen kledij.

“Ik strijd al 5 jaar tegen lymfeklierkanker en kwam naar België om geld te verzamelen voor een behandeling”

Uit verder onderzoek bleken ze samen met Viorel-Gheorgita B., de broer van Marian-Alexandru, ook winkeldiefstallen te hebben gepleegd in de ZEB-vestigingen in Menen en Doornik. Twee van hen waren die dag nog maar net op de luchthaven van Charleroi met het vliegtuig in België aangekomen. Marian-Alexandru B. zit 7 maanden later als enige nog in voorhechtenis in de cel. Hij riskeerde 2 jaar cel, zijn kompanen 10 maanden.

Hij bekende de drie winkeldiefstallen op 28 februari en nog in twee andere winkels, maar ontkende dat hij verantwoordelijk is voor alle gestolen kledij in 17 filialen van ZEB in Vlaanderen. “Ik strijd al 5 jaar tegen lymfeklierkanker en kwam naar België om geld te verzamelen voor een behandeling. Ik zou er voor werken maar toen dat niet lukte, pleegde ik diefstallen”, klonk het. Ook in Italië liep hij al een celstraf van 2,5 jaar op.

Spijt

“Hij vraagt vrijgelaten te worden en wil meteen naar Roemenië terugkeren, om zich te laten behandelen”, aldus advocaat Randall Huysentruyt. “Ik heb een vergissing begaan, het spijt me”, sloot B. zelf af. De rechter sprak hem voor enkele diefstallen vrij, maar gaf hem voor de bewezen andere diefstallen een celstraf van 1 jaar. Enkel de periode van voorhechtenis is effectief. Daarbovenop moet hij een boete van 800 euro betalen. Zijn twee kompanen kregen elk een effectieve celstraf van 9 maanden en een boete van 400 euro. (LSi)

The post “Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”: drie Roemenen veroordeeld voor diefstallen in ZEB-winkels is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben niet meer bang om mijn vormen in de kijker te zetten”: Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toen hij Vandenhaute in bureau van Fredberg zag, wist Riemer hoe laat het was: reconstructie bij ontslag van enorm aangeslagen RSCA-coach

Net geen twee jaar heeft Brian Riemer het uitgezongen als coach van Anderlecht. Het povere spel van de voorbije weken maakte zijn positie onhoudbaar. Het bestuur geloofde niet dat Riemer de trein weer op de rails zou krijgen. De beslissing viel woensdagavond laat na topoverleg tussen CEO Sports Jesper Fredberg, voorzitter Wouter Vandenhaute en eigenaar Marc Coucke.

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

60 procent van de Belgen woont te ruim volgens KBC

Bijna 60 procent van de Belgen woont in een woning die te groot is voor hun huidige behoeften, wat dubbel zo hoog is als het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een studie van KBC, gepubliceerd in De Tijd. KBC voorspelt dat tegen 2050 ongeveer 330.000 extra appartementen nodig zullen zijn om een grote mismatch tussen vraag en aanbod op de

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

‘Strapdag’ vandaag, dus laten we de auto thuis en gaan we te voet of met de fiets naar school of werk. En dan stel je, zoals Max hier, wel eens vast dat dat aangenamere is.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »