Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.

We brengen de tekst letterlijk: “Begin deze week kreeg ik te horen dat ik geen kandidaat meer mocht zijn voor de verkiezingen van 13 oktober. Gisteren werd dat bevestigd door de bevoegde instantie. Dat was voor mij en vele andere mensen een donderslag bij heldere hemel, de zoveelste klap die ik en mijn dierbaren de laatste jaren hebben moeten incasseren.”

“Ondanks alles, was ik nochtans heel strijdvaardig en hoopvol. De talrijke bemoedigende woorden van heel wat inwoners gaven mij goesting en overtuigden mij om, samen met alle kandidaten en medewerkers van VISIE, de verkiezingsstrijd nog eens aan te gaan.”

“Het is evident dat ik heel teleurgesteld ben, vooral door de manier waarop ik door mijn politieke tegenstanders buiten spel gezet werd. Blijkbaar hadden ze niet het lef om de strijd met gelijke wapens aan te gaan, namelijk met de stem van onze inwoners.”

“Niettegenstaande alles ben ik super dankbaar dat ik bijna 12 jaar burgemeester heb mogen zijn van onze mooie gemeente. Het was één van de liefste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Ik ben ook fier als een pauw op alles wat ik in die twee legislaturen heb kunnen realiseren. Als ik er de drie mooiste mag uitpikken, dan is dat de renovatie van het zwembad van Moorslede, de renovatie van het oud-gemeentehuis van Dadizele en het dossier Dadipark.”

“Graag wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om mij te richten tot alle medewerkers van lokaal bestuur Moorslede. Ik wil jullie uitdrukkelijk bedanken voor jullie inzet tijdens mijn burgemeesterschap. Zonder jullie was het onmogelijk geweest om alle werken van VISIE tot een goed einde te brengen. Het was een eer om met jullie te mogen samenwerken. Een dikke en oprechte merci.”

“Tot slot wil ik graag nog eens iedereen aanmoedigen om op 13 oktober te gaan stemmen. Het is een democratisch recht waar oorlogen voor zijn gevochten. Ga alstublieft stemmen en kleur alle bolletjes van de lijst VISIE. Het zijn stuk voor stuk de meest bekwame kandidaten om onze gemeente verder te besturen. Bedankt.”

The post Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Francesca Stark, leerkracht aan de Driscoll basisschool in Brookline in Massachusetts in de Verenigde Staten, bezocht twee Kortrijkse scholen om inspiratie op te doen rond educatieve toepassingen die kinderen betrekken bij ecologie en biodiversiteit. De eerste school was de Sint-Paulusschool, die al diverse Europese prijzen won met hun project ‘Klimaatspeelplaats’.
The post Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Lees meer »

Sint-Bernarduscollege heeft de wind in de zeilen: “De groei is de verdienste van ons volledig team”

Sinds de komst van directeur Geert Barbry, ruim twee jaar geleden, waait er een frisse wind door het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het college onderging onder zijn leiding een opmerkelijke transformatie. Waar er op 1 september 2022 nog 232 leerlingen de weg naar het college vonden, waren er dit schooljaar maar liefst 330, onder wie bijna 100 eerstejaars. Dit is een

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Je stuurt aan de lopende band pakketjes terug? Opgepast, je bent een ‘serial returner’ en mogelijk zal daar in de toekomst tegen opgetreden worden

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

Drie artsen voor rechter na plotse dood van snookerspeler Jonas (24): “Na zeven jaar hebben we nog altijd geen antwoorden”

Bruggeling Jonas Slagmulders (24) startte op 22 augustus 2017 kerngezond aan z’n werkdag als chauffeur, maar werd in de namiddag plots onwel. Twaalf uur later overleed de beloftevolle snookerspeler in het Brugse AZ Sint-Jan aan een agressieve hersenvliesontsteking. Na een klacht van z’n familie staan zeven jaar na datum drie artsen van toen voor de correctionele rechtbank. “Men had een

Lees meer »