Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem

Op de Expresweg in Waregem is vrijdagvoormiddag een vrachtwagen blijven haperen aan de spoorwegbrug. De onderkant van de brug liep behoorlijk wat schade op. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem is onderbroken tot de stabiliteit gecontroleerd kan worden.

Rond 10 uur vrijdagvoormiddag reed een vrachtwagen op de Expresweg in Waregem in de richting van Wielsbeke. Achterop de vrachtwagen stond een kraan en die bleef haperen aan de onderkant van de brug. Op verschillende plaatsen werden stukken beton losgetrokken die op de weg belandden. Door de schade was de wapening zichtbaar in de brug.

Heel wat hinder

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse om de omgeving te beveiligen. Een rijvak is versperd door de gevallen brokstukken. De brandweer zorgde voor signalisatie om het verkeer over één rijvak te leiden. Dit veroorzaakte heel wat verkeershinder op de Expresweg.

Door het ongeval zijn mogelijk stabiliteitsproblemen ontstaan met de brug. Medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer en van Infrabel kwamen ter plaatse om die grondig te controleren. Intussen ligt het treinverkeer uit voorzorg stil.

Geen treinen

“Sinds 10 uur rijden er geen treinen tussen Kortrijk en Waregem”, bevestigt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. “De NMBS heeft vervangbussen voorzien. Pas als we van onze medewerkers ter plaatse de bevestiging krijgen dat er geen stabiliteitsproblemen zijn met de brug, zal het treinverkeer hernomen worden.”

The post Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Leieland trekt nieuw werkjaar op gang met leuke startdag

Op de derde zondag van september was het traditioneel startdag bij Chiro Leieland. Om 14 uur was het verzamelen geblazen aan het heem. De 23-koppige enthousiaste leiding en de VB’s stonden de leden op te wachten om ze welkom te heten. Na de gebruikelijke foto’s konden de leden de zaal binnengaan en werden ze geteld.
The post Chiro Leieland

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en meer dan honderd gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Bewoners Rollegemkapelsestraat genieten van buurtfeest

De voorbije zomer werden er in de gemeente weer tal van buurt-en straatfeesten georganiseerd. Zo ook in de Rollegemkapelsestraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle. De bewoners genoten van een gezellig buurtfeest. Een grote groep bewoners kwam samen om er bij een hapje en een drankje bij te praten en te vertellen
The post Bewoners Rollegemkapelsestraat

Lees meer »

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Is verwarmen met gasketel goedkoper dan met warmtepomp nu elektriciteit zo duur is? Wij maken de vergelijking

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met Filou BCO: “Kijken naar kern van de zaak, niet bezig zijn met bijzaken”

Na dertien landstitels op rij, goed voor 25 kampioenschappen op de erelijst, is Filou Oostende nog steeds hongerig naar nieuwe successen. Eric Van Hal, als bestuurder en co-eigenaar een van de stakeholders in de club, strijdt tegen de gedachte dat de nummer-één-positie van de rood-gelen een vanzelfsprekendheid is.
The post Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoe lang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoe lang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing: “Vrouwelijke slachtoffers kregen infusen om te bekomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Anderlecht al zeker zonder linksachter Augustinsson tegen Charleroi

Na de 1 op 9 voor Anderlecht en het verlies dinsdagavond tegen RC Genk (0-2) staan paars-wit en Brian Riemer onder zware druk. Winnen tegen Charleroi is een must, maar de Zebra’s zijn met 12 op 21 niet slecht aan het seizoen begonnen en staan zelfs derde. Kan Anderlecht de rug rechten of wordt het helemaal warm onder de voeten

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »