Vooruit Maldegem zet in op verkeersveiligheid

De partij Vooruit Maldegem, die na bijna twintig jaar afwezigheid weer opkomt, maakte een belangrijk programmapunt bekend: ‘Samen Veilig naar School’. “We willen ervoor zorgen dat elk kind in Maldegem veilig naar school kan gaan”, zegt lijsttrekker Sara Blomme (35). “We willen voor elke school een op maat gemaakt schoolvervoersplan, veilige schoolroutes, goed zichtbare oversteekplaatsen, waar nodig herinrichting van de schoolomgeving, tonnagebeperking, ondersteuning van gemachtigde opzichters, verkeerseducatieve routes, extra aandacht voor de dode hoek, informatiecampagnes voor ouders en begeleiders en politiecontroles waar nodig.” (MIWI/foto MIWI)

The post Vooruit Maldegem zet in op verkeersveiligheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

“Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in zomerbar

Een woordenwisseling op de dansvloer van een populaire zomer in Kortemark, ontaardde in bruut geweld. Een jongeman werd bewusteloos gemept en ook de rest van zijn familie kreeg rake klappen. Drie mannen staan nu terecht voor de Brugse rechtbank en riskeren een celstraf.
The post “Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in

Lees meer »

KIJK. Oekraïne blaast enorm munitiedepot op in Rusland: aardbeving waargenomen van 3.2 op schaal van Richter, rookpluim te zien tot in ruimte

Oekraïne is er met drones in geslaagd om een munitiedepot van vijf vierkante kilometer groot op te blazen in Rusland. Volgens experts gaat het om de grootste aanval in zijn soort sinds het begin van de Russische invasie. Beelden tonen een reeks gigantische ontploffingen. Die waren zo hevig dat in de buurt verschillende aardbevingen werden waargenomen, met een waarde tot

Lees meer »

Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Jenthe Verstraete (18) rijdt volgende week donderdag het WK op de weg voor junioren in Zürich. De Ingelmunsternaar werd door bondscoach Serge Pauwels in de vijfkoppige selectie opgenomen. “Serge heeft al verteld welke tactieken we kunnen toepassen tegen de vijf buitenlandse favorieten.”
The post Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Lees meer »

Nationaal drugscommissaris Van Wymersch: “België op één na meest producerende land van designerdrugs in Europa”

België is het op een na meest producerende land van designerdrugs in Europa. Dat zegt nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch in ‘Terzake’ op VRT Canvas. Ze pleit voor het aanpakken van het verdienmodel van de georganiseerde drugsmisdaad, door het criminele geld na verbeurdverklaring te investeren in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en in volksgezondheid.

Lees meer »

Competitie Brugse Darts Federatie breekt record

De dartshype wordt in ons land steeds groter en dat merkt ook de Brugse Darts Federatie. De nieuwe competitie ging vrijdag van start met maar liefst een recordaantal deelnemers of 56 ploegen in zes verschillende reeksen.
The post Competitie Brugse Darts Federatie breekt record appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »