Veel vaker medisch ontslag voor langdurig zieke dan re-integratie

Medisch ontslag blijkt bijzonder populair te zijn bij bedrijven die met langdurig zieke werknemers worstelen. Terwijl de werkgevers bepleiten dat er vaak geen andere optie is, verwijten de vakbonden hen dat ze te weinig moeite doen om in aangepast werk te voorzien. Dat bericht De Tijd vrijdag. 

Meer krantenkoppen in België

Israël maakt zich op voor strijd tegen Hezbollah: “Als tegenstrever zijn ze vele malen sterker dan Hamas”

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

Baby van vier maanden overleden in Avelgem: vader (29) opgepakt

Een 29-jarige vader uit Avelgem is gearresteerd op verdenking van het schudden van zijn vier maanden oude baby, die maandag is overleden. Het jongetje werd zondag opgenomen in AZ Groeninge, Kortrijk, met ernstige symptomen van het shaken baby-syndroom. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ in Gent, waar de politie en het parket werden ingelicht.

Lees meer »

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »