Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.

RIC werd opgericht in 1986 door Prof. Dr. Pat Sandra (Universiteit Gent) en wordt intussen geleid door zijn zonen Koen en Tom Sandra. Van een bescheiden start in een garage is RIC doorheen de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd erkend expertisecentrum in chromatografie en massaspectrometrie. RIC ontwikkelt analytische oplossingen voor diverse markten zoals voeding, petrochemie, milieu en geneesmiddelen, alsook meer recente industrieën zoals biotechnologie.

Nieuw hoofdkantoor

Het nieuwe gebouw beslaat 3.000 vierkante meter en beschikt over geavanceerde laboratoria die de onderzoekscapaciteiten van RIC zullen versterken. Deze groei benadrukt eveneens de rol van het bedrijf in het stimuleren van de lokale economie en de wetenschappelijke gemeenschap in Vlaanderen.

“Ons nieuw hoofdkantoor is een grote stap voorwaarts in de 38-jarige geschiedenis van ons familiebedrijf”, aldus Tom Sandra. “Het verzekert een duurzame groei van onze activiteiten en versterkt onze reputatie lokaal en internationaal.”

Naast haar dagelijkse activiteiten blijft RIC ook inzetten op innovatie en opleidingen binnen de analytische wetenschappen. Op deze manier verzekert het bedrijf haar leiderschapspositie en stoomt het de volgende generatie wetenschappers klaar.

Future Analytical Summit

Als onderdeel van dit leer-initiatief organiseert RIC op vrijdag ook een wetenschappelijk congres, genaamd ‘Future Analytical Summit’. Het brengt nationale en internationale experten samen om nieuwe trends binnen de analytische wetenschap en toekomstige toepassingen voor de industrie te bespreken.

“Innovatie en samenwerking vormen de basis van ons succes”, voegt Koen Sandra toe. “We investeren continu in de nieuwste technologieën en koesteren onze banden met de wetenschappelijke gemeenschap. Blijven vooruitdenken en durven buiten de lijnen kleuren is essentieel om onze rol als experten te blijven garanderen.”

The post Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik ben ontwaakt als een prinses”

Zaterdagavond werd Astrid Lafaut in het Plopsa Theater verkozen tot Miss West-Vlaanderen, tijdens de provinciale finales van Miss België. Zo blijft dit kroontje voor het tweede jaar op rij in De Panne. “Dit is een letterlijke bekroning voor al mijn inspanningen”, glundert ze.
The post Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik

Lees meer »

Boze panda blokkeert deur en valt verzorgster aan

In de zoo van het Chinese Chongquing heeft een panda een vrouwelijke dierenverzorgster aangevallen. Dit nadat het dier eerst de verzorgster belette zijn hok te verlaten. De panda, genaamd Ding Ding, achtervolgde haar en viel haar aan, en nadat ze probeerde het dier af te houden, zorgde hij ervoor dat ze struikelde, waarna hij zich op haar stortte. Gelukkig kon

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

De Brusselse formatie lijkt wel verstrikt geraakt in een gordiaanse knoop, of kan die toch nog worden ontward? 

100 dagen na de verkiezingen zit de vorming van een nieuwe Brusselse regering volledig vast. Dat heeft veel te maken met de ingewikkelde politieke structuur van onze hoofdstad, die de belangen van de Nederlandstalige minderheid moet waarborgen. Daardoor raken erg veel partijen betrokken bij de formatie en liggen de te verzoenen standpunten en belangen soms erg ver uiteen. Dat vergroot

Lees meer »

“Ponferrada? Dat was een heel prettig WK zonder enige druk”: Ann-Sophie Duyck werd tien jaar geleden vijfde op WK tijdrijden

Dit weekend vinden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen tijdrijden plaats. Bij de dames elite is het uitkijken naar Lotte Kopecky. De beste Belgische ooit op een WK tijdrijden blijft voorlopig Ann-Sophie Duyck. De 37-jarige Izegemse, die intussen in Heule woont, werd tien jaar geleden vijfde in het Spaanse Ponferrada.
The post “Ponferrada? Dat was een heel prettig WK

Lees meer »