Valse planten verzamelen als ecostatement

01:00 Hij kijkt met de blik van een kind en creëert met de eenvoud van een poëet. Benjamin Verdonck is een kunstenaar die de grenzen van het theater en de beeldende kunst aftast. Te zien in Pizza Gallery i… 

Meer krantenkoppen in België

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »

KIJK. Shakira stormt van podium af, nadat fans onder haar rok proberen te filmen

Wat een leuke avond moest worden voor Shakira, eindigde in mineur. De zangeres stelde haar nieuwste single ‘Solerta’ voor in de nachtclub LIV in Miami. Ze danste op het podium met een brede glimlach, tot ze opmerkte dat enkele feestvierders onder haar jurk probeerden te filmen. Shakira maakte meteen duidelijk dat hun gedrag ongepast was, maar daar gaven de personen

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ ook Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

FBI waarschuwt: “Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Vakbonden vormen front in Audi-betoging

Zo’n 5.500 mensen kwamen deze voormiddag samen in Brussel om te betogen naar aanleiding van de nakende sluiting van de Audi-fabriek in Vorst. Onder het motto “De industrie is van ons”, liepen de leden van verschillende vakbonden mee in de nationale staking. “Van het Belgische tot het Europese niveau, de politiek moet ons verdedigen.”

Lees meer »

Van bescheiden eenmanszaak tot internationaal bedrijf: IGW viert 75 jaar vakmanschap

Op zaterdag 14 september vierde IGW, het vroegere Watteeuw, haar 75ste verjaardag in de Kampveldstraat in Oostkamp. Alle werknemers kregen op deze opendeurdag de kans om familie en vrienden uit te nodigen voor een fabrieksbezoek, wat die dag massaal werd gedaan. Het bezoek werd ook gekoppeld aan het zusterbedrijf BMT Aerospace in Oostkamp.
The post Van bescheiden eenmanszaak tot

Lees meer »

Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke

Op de gemeenteraad van september is een samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur, de Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd, voor een studie om een verkeersveilig waterplein in Adinkerke te creëren.
The post Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man uit Diest wanhopig op zoek naar specifieke speelgoedzwaantjes voor dochter met beperking: “Houden ons hart vast als het stuk gaat”

Inwoner van Diest Xavier Lesenne is wanhopig op zoek naar heel bijzondere speelgoedzwaantjes. Het witte zwaantje is het favoriete speelgoed van zijn dochter met een mentale beperking. Omdat ze er zo aan gehecht is, kocht hij elk exemplaar dat hij kon vinden. "Maar er blijft er maar eentje over. We houden ons hart vast als dat stuk gaat", zegt Xavier.

Lees meer »