Vader van overleden baby uit Avelgem blijft aangehouden

De vader van het jongetje van vier maanden dat maandag overleed door shakenbabysyndroom, blijft aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.

Het jongetje werd zondag binnengebracht in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen had vertoond die wijzen op het shakenbabysyndroom. Een dag later is de baby overleden.

De vader, een 29-jarige man uit Avelgem, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot om hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De man is vrijdag voor de raadkamer verschenen. Hij blijft aangehouden.

The post Vader van overleden baby uit Avelgem blijft aangehouden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

“Dit had ik nooit verwacht van een Open Vld-minister”: ophef over oproepingsbrieven in Sint-Genesius-Rode

De Nederlandstalige oproepingsbrief die in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is verstuurd zorgt voor beroering. Nadat DéFI-voorzitter Sophie Rohonyi de inwoners aanspoorde om de brief te verscheuren omdat hij illegaal zou zijn, zegt nu ook burgemeester Pierre Rolin dat de manier van werken “niet wettelijk” is. Dat zei hij vrijdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Lees meer »

Sociaal Huis krijgt donatie van ruim 600 schoolartikelen

Het Sociaal Huis van Dentergem heeft ruim zeshonderd schoolartikelen gedoneerd gekregen. “De schenking is mee mogelijk gemaakt door de persoonlijke contacten van gemeenteraadslid Philippe Wyffels”, zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Bart De Keukeleire (Eendracht). “Het is niet de eerste keer dat hij hierin slaagt. We zijn hem daar dankbaar voor,
The post Sociaal Huis

Lees meer »

“Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code door te sturen”: Lindsey verloor pas haar man en werd nu voor 53.000 euro opgelicht

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor meisjes die iets willen bereiken in het leven”

De stad Izegem heeft passend hulde gebracht aan wielrenster Justine Ghekiere. De sympathieke jongedame, die tot voor enkele jaren geleden nog in een fitnesscentrum werkte, heeft er een topseizoen op zitten, met de bolletjestrui in zowel de Giro als de Tour de France als absolute bekroning.
The post Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor

Lees meer »

Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef

Na 33 jaar uitbating stellen Jozef Vanbelle (58) en Els Vansteelant (58) hun slagerij in de Koolkerkse Steenweg in Sint-Jozef te koop. “Na jaren van hard werk, willen we het wat rustiger aan doen”, zegt Jozef. “Maar we stoppen niet voor er een geschikte koper of overnemer gevonden is.”
The post Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef appeared

Lees meer »