Testaankoop en Unia dagen NMBS voor de rechter wegens goedkopere tickets via app: “Discriminatie”

Consumentenorganisatie Testaankoop en interfederaal gelijkekansencentrum Unia gaan de NMBS voor de rechter slepen wegens een “discriminerend tariefbeleid”. Ze klagen aan dat sommige vervoerbewijzen goedkoper aangeschaft kunnen worden via de app dan aan het loket en de verkoopautomaten. Andere vervoerbewijzen zijn dan weer enkel via de app verkrijgbaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze gemeente werkt”

Vrijdagvoormiddag organiseerden alle gemeentescholen van Zwevegem een unieke leerervaring voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de ‘Ontdek Je Gemeente Dag’ ontdekten ongeveer 175 kinderen uit Zwevegem, Heestert, Sint-Denijs en Zwevegem-Knokke de fascinerende wereld van lokale politiek in het Gemeentepunt van Zwevegem.
The post Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit

De vijftienjarige Lars uit Poperinge is gepassioneerd door muziek. Een eigen nummer mocht niet ontbreken. Zijn eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ werd geschreven door Andy Vanspranghe en geproducet door Eric De Clercq.
The post Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van VT Merlo Lendelede: “Familiale club blijven en verder investeren in de jeugd”

VT Merlo Lendelede heeft een nieuwe voorzitter. Stefan Vandewalle, bekend als fietsenhandelaar in het dorp, rolde door zijn kinderen in de volleybalwereld en was ook al drie jaar actief binnen het bestuur. “We willen een familiale club blijven waar iedereen zich amuseert. En we trekken volop verder de kaart van de jeugd.”
The post Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van

Lees meer »