Testaankoop en Unia dagen NMBS voor de rechter wegens goedkopere apptickets

13:38 De consumentenorganisatie Testaankoop en het interfederaal gelijkekansencentrum Unia slepen de NMBS voor de rechter wegens een ‘discriminerend tariefbeleid’. Via de NMBS-app zijn sommige tickets goedk… 

Meer krantenkoppen in België

Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Het oudercomité van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke heeft bekendgemaakt dat zij maar liefst 25.000 euro hebben geschonken om de aankoop van nieuwe turntoestellen op school mogelijk te maken. Deze schenking kon worden gerealiseerd dankzij de opbrengsten van de vele activiteiten die het oudercomité de afgelopen jaren organiseerde.
The post Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

Tijdelijk verkleurd water door werken aan het waternet in Menen, Wervik en Zonnebeke

Door werken en herschakelingen in het waternet zaten heel wat inwoners van Menen, Wervik en Zonnebeke urenlang met verkleurd drinkwater. Het bruin water is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Sommige horecazaken bleven noodgedwongen gesloten. Zoals eetcafé ’t Smiske in de Wervikstraat in Geluwe. Uitbater Pieter Verbrugghe kan sedert 15 uur zijn zaak uitbaten.
The post Tijdelijk verkleurd water door

Lees meer »

KU Leuven-campussen Kortrijk en Brugge openen plechtig het academiejaar ’24-’25

Het 60-jarig jubileum en een boeklancering kleuren de academische openingszitting van KU Leuven Kortrijk en Brugge. De academische openingszitting stond in het teken van het aankomende feestjaar. In 2025 viert KU Leuven Kulak immers haar 60-jarig bestaan. Opmerkelijk detail: in Kortrijk zijn er een vijfde meer nieuwe bachelorstudenten, bij KULAB Brugge meer dan 40 procent.
The post KU Leuven-campussen

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »