Teruggevonden documenten zijn nieuwe vernedering voor Poetin: Rusland wist van aanval, maar kon hem toch niet afslaan

De top van het Russische leger zag de Oekraïense invasie van de grensregio Koersk al maanden op voorhand aankomen, maar kon die toch niet voorkomen. Dat blijkt uit Russische militaire documenten, die The Guardian kon inkijken.

 

Meer krantenkoppen in België

Hezbollah-leider noemt aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” – Twee Israëlische soldaten gedood bij aanvallen door Hezbollah

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »

Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels

Filou Oostende heeft woensdagavond zijn tweede overwinning op rij geboekt in de BNXT League. De landskampioen triomfeerde op bezoek bij Circus Brussels met 82-72 (rust: 42-31).
The post Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

Baby van vier maanden overleden in Avelgem: vader (29) opgepakt

Een 29-jarige vader uit Avelgem is gearresteerd op verdenking van het schudden van zijn vier maanden oude baby, die maandag is overleden. Het jongetje werd zondag opgenomen in AZ Groeninge, Kortrijk, met ernstige symptomen van het shaken baby-syndroom. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ in Gent, waar de politie en het parket werden ingelicht.

Lees meer »

Meense volleybaldames winnen meteen als nieuwkomer in Promo 3: “Heel blij met de nieuwe coachen”

Voor het eerst speelden de dames van ‘Sijos’ een competitiewedstrijd onder de naam van Decospan Volley Team Menen. En het was meteen raak. VT Gullegem C werd met 1-3-cijfers ingeblikt. Dit weekend staat de ploeg van ervaren rot Evelien De Vrieze tegenover AVC Harelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in het Meense Badhuis.
The post Meense volleybaldames winnen meteen als

Lees meer »

Venezuela protesteert tegen inmenging EU en Spanje, arresteert vierde Amerikaanse staatsburger

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »