Teruggevonden documenten zijn nieuwe vernedering voor Poetin: Rusland wist van aanval, maar kon hem toch niet afslaan

De top van het Russische leger zag de Oekraïense invasie van de grensregio Koersk al maanden op voorhand aankomen, maar kon die toch niet voorkomen. Dat blijkt uit Russische militaire documenten, die The Guardian kon inkijken.

 

Meer krantenkoppen in België

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Israëlische F-35 voert “precisieaanval” uit op Beiroet: “Doel was om nummer twee van Hezbollah om het leven te brengen”

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd in het zuiden van Beiroet. Volgens lokale media zou het de bedoeling geweest zijn om Naim Qassem, de nummer twee van Hezbollah, om het leven te brengen. Bij de aanval zouden verschillende gewonden en ook doden gevallen zijn.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.
The post Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Luxejacht van bijna 1 miljoen euro zinkt na brand

Een luxejacht, aangemeerd in Marina del Rey in Californië, vatte vuur en brandde meer dan twee uur voordat het uiteindelijk zonk. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar vermoedelijk is de oorzaak te vinden bij het vuurwerk en munitie die aan boord waren opgeslagen.
Het waarde van het jacht, “De Admiraal” , wordt geschat op zo’n 900.000

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »