Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Syriër met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte liep tegen de lamp toen hij een controle op de E40 in Mannekensvere probeerde te ontwijken.

Een Audi met Duitse nummerplaat trok zaterdagavond ter hoogte van de snelwegparking in Mannekensvere (Middelkerke) de aandacht van een patrouille van de federale wegpolitie. Toen de politie het voertuig aan een controle wilde onderwerpen, probeerde de bestuurder die controle te ontwijken. De verdachte parkeerde zijn voertuig op de pechstrook van de E40 richting Frankrijk. “Bij aankomst kon de wegpolitie geen inzittenden meer aantreffen in het voertuig”, klonk het bij het parket.

De lokale politiezones in de omgeving werden opgeroepen om bijstand te verlenen. Uiteindelijk kon het droneteam van de PZ Westkust een verdachte lokaliseren. De 28-jarige Syriër werd gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. In zijn voertuig werd immers heel wat nautisch materiaal aangetroffen. Het ging onder andere om een opblaasbare boot, veertien binnenbanden, pompen, een buitenboordmotor en gevulde jerrycans. Binnenbanden worden vaak gebruikt als goedkoper alternatief voor reddingsvesten.

De verdachte werd zondag verhoord door de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie (FGP). Daarnaast werd ook een huiszoeking uitgevoerd op zijn verblijfplaats in het Brusselse. Maandag werd de Syriër door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat hij in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

The post Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na smeekbede van fans: VTM zendt ‘De Pfaffs’ dan toch opnieuw uit vanaf 30 september

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »