Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert regelmatig inspecties uit op al haar bruggen, viaducten en tunnels. Uit een van die inspecties bleek dat een snelheidsverlaging nodig is om verdere schade aan het viaduct van de A10 in Oudenburg te vermijden. Als het verkeer trager rijdt, krijgen de voegen minder impact te verwerken en loopt de structuur geen extra schade op. Wegen en Verkeer voert inspecties uit om de staat van de verharding en de voegen op te volgen en de verkeersveiligheid te garanderen.

Snelheidsmaatregel over 1 kilometer

De snelheidsverlaging geldt over de volledige lengte van het viaduct en in beide rijrichtingen. Zowel richting Oostende als richting Jabbeke rijden personenwagens voortaan maximaal 90 km/u. De maximumsnelheid voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton wordt verlaagd naar 70 km/u. Op vrijdag 20 september worden de nieuwe snelheidsborden geplaatst.

Herinrichting viaduct

De snelheidsverlaging verlengt de levensduur van het viaduct, maar die nadert stilaan haar einde. Het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt daarom op langere termijn een structurele vernieuwing van het viaduct voor. De voegen zullen in de loop van de komende maanden hersteld worden voor het comfort van de weggebruiker. De snelheidsverlaging zal daarna wel nog blijven gelden om verdere structurele schade te beperken.

The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat

Lees meer »

Heulse onthaalouder Sylvie Kesteloot (41) komt op voor Vooruit

Sylvie Kesteloot (41) uit Heule, ook bekend als onthaalmoeder ‘Tante Sylvie’, engageert zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vooruit, vanop plaats 13. Ze wil zich – logischerwijs – vooral toespitsen op het thema ‘zorg’. “In moeilijke tijden is het aanbod toch gegroeid, maar er is nog werk want nog niet alle ouders vinden meteen een plaats. Kinderbegeleiders

Lees meer »

70 doelen getroffen in 20 minuten tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

Het Israëlische leger is een nieuwe aanvalsgolf gestart tegen Hezbollah-doelwitten. In ongeveer 20 minuten tijd werden zeker 70 doelen getroffen. Daarbij werden 30 raketwerpers, een wapenopslagplaats en andere “terroristische infrastructuur” geviseerd. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak

Lees meer »

“Ik koop maximaal één zak chips per winkelbezoek, anders zijn die meteen op”: de eetgewoontes van Celine Van Ouytsel

Het kroontje van Miss België paste ooit mooi op haar hoofd, maar een keukenprinses is Celine Van Ouytsel (28) – naar eigen zeggen – allesbehalve. “Al kan ik wel een béétje koken hoor”, zegt ze. “Al ga ik dan voor eenvoudige dingen.” Wat schaft de pot bij de ex-Miss België? Welke speciale eetgewoontes heeft ze? En waar gaat ze liefst

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag

De korpschef van de politiezone Arro Ieper nam het initiatief om steun te vragen voor bijkomende patrouilles van de federale politie in Wervik en bij uitbreiding in de volledig grensregio. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte het nieuws bekend tijdens de gemeenteraad.
The post Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe

De gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naderen met rasse schreden. Op woensdag 25 september om 19.30 uur organiseert het bestuur van de Vichtse Dorpsraad in de theaterzaal van CC de Stringe een debat met de zeven politieke partijen die zich kandidaat stellen voor de lokale verkiezingen.
The post Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »