Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Liever het spel juist spelen dan de finale halen zonder iets gedaan te hebben”: ‘Familie’-acteur Amine Boujouh valt op in ‘De verraders’

Hij zette zijn eerste stappen in de showbizzwereld als danser in ‘#LikeMe’ en als acteur in ‘Familie’, maar nu waagt Amine Boujouh (25) zich met ‘De verraders’ voor het eerst aan een spelprogramma. “Mijn medekandidaten vonden mij een sterke speler, dus ik zat er denk ik wel op mijn plaats.” Maar hoe heeft Amine de opnames nu echt ervaren? Hoe

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerderheid Europarlement wil opheffing beperkingen voor Kiev op wapengebruik

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

“Als men binnen Anderlecht blijft geloven in Riemer, waarom neemt niemand dan de verantwoordelijkheid om dat ook voor de camera te doen?”

Brian Riemer zit opnieuw aan de tekentafel, voor het (cruciale) tweeluik Charleroi-Ferencváros. Anderlecht weigert ondertussen mee te gaan in een sfeer van crisis. “Maar waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Inzicht in een fluisterverhaal.

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »