Sheriff schiet rechter dood in Amerikaanse staat Kentucky

Een rechter in de Amerikaanse staat Kentucky is donderdag doodgeschoten in de rechtbank. De plaatselijke sheriff schoot de man dood. Hij is aangeklaagd voor moord. 

Meer krantenkoppen in België

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze gemeente werkt”

Vrijdagvoormiddag organiseerden alle gemeentescholen van Zwevegem een unieke leerervaring voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de ‘Ontdek Je Gemeente Dag’ ontdekten ongeveer 175 kinderen uit Zwevegem, Heestert, Sint-Denijs en Zwevegem-Knokke de fascinerende wereld van lokale politiek in het Gemeentepunt van Zwevegem.
The post Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze

Lees meer »

70 doelen getroffen in 20 minuten tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

Het Israëlische leger is een nieuwe aanvalsgolf gestart tegen Hezbollah-doelwitten. In ongeveer 20 minuten tijd werden zeker 70 doelen getroffen. Daarbij werden 30 raketwerpers, een wapenopslagplaats en andere “terroristische infrastructuur” geviseerd. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »