Ruwbouwonderdelen voor Scheldetunnel zijn klaar, volgens Lantis perfect op tijd: “Dit is een mijlpaal in de Oosterweelwerken”

In Zeebrugge is vrijdag het laatste beton gestort voor de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel. De komende maanden worden de gigantische onderdelen van elk 60.000 ton klaargemaakt voor transport naar Antwerpen, waar ze in juli een voor een worden afgezonken in de Schelde. “Er is enorm hard gewerkt en het is ronduit indrukwekkend dat alles tijdig is klaar geraakt”, zegt Gert Osselaer, directeur Operaties bij Lantis.

 

Meer krantenkoppen in België

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Duizenden vrouwen op straat in Frankrijk om Gisèle Pelicot hart onder de riem te steken, ook in ons land demonstratie

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik. Ook in ons land vond een steunbetoging plaats.

Lees meer »

Tante getuigt op assisenproces over dood mentaal beperkte Heidi: “Ze kon zwemmen als een vis, ik geloofde het niet”

Volgens Inge Reyntjens was haar zus Heidi in april 2019 het water gevallen in het kanaal Dessel-Schoten en toen verdronken, maar wetsdokter Werner Jacobs vertelde maandag op het assisenproces dat er meer gebeurd was dan dat. Ook de tante van Inge en Heidi getuigde maandag tijdens het proces. Inge staat deze week samen met haar ex Daisy V.M. terecht voor

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

Onbeperkt pakketjes terugsturen wordt binnenkort mogelijk afgestraft: Belgische e-commerce-sector wil af van ‘serial returners’

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »