‘Rusland anticipeerde al maanden op Oekraïense inval Koersk’, maar deed er niets aan

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”: Noma moet naam veranderen

De dag na de opening van gastrobar Noma op de Grote Markt, ontving uitbater Jonathan Beke een schadeclaim van het Deense driesterrenrestaurant Noma. “We moeten onze naam veranderen. Ik was toch verrast. Hun restaurant is al een jaar gesloten, maar blijkbaar is de naam beschermd.”
The post “Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”:

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een gezellig gezinnetje”

Momenteel loopt op VTM het tv-programma ‘Kotmadam Sarafian’, een leuk en entertainend programma waarin Barbara Sarafian (56) een heel academiejaar lang de kotmadam is van zeven studenten. Een daarvan is Audélia Goethals uit Maldegem. “Het was een prachtige en unieke ervaring”, klinkt het enthousiast.
The post Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »