“Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in zomerbar

Een woordenwisseling op de dansvloer van een populaire zomer in Kortemark, ontaardde in bruut geweld. Een jongeman werd bewusteloos gemept en ook de rest van zijn familie kreeg rake klappen. Drie mannen staan nu terecht voor de Brugse rechtbank en riskeren een celstraf.

De slachtoffers waren op 14 augustus vorig jaar aanwezig in de zomerbar Bar La Gare in Kortemark. Rond 2 uur ’s nachts kregen twee broers het op de dansvloer aan de stok met enkele twintigers, die hen vervolgens opwachtten aan de uitgang. Een van de broers werd meteen bewusteloos geslagen. “Daarna kreeg hij nog een regen van slagen en stampen te verwerken”, aldus de procureur.

De broer, ouders en vriendin van het slachtoffer kwamen meteen tussenbeide, maar deelden in de klappen. “Het ging er bruut aan toe en de vijf slachtoffers waren allen minstens een week werkonbekwaam”, aldus de procureur. “Dankzij getuigen konden drie verdachten worden geïdentificeerd. Twee van hen hadden bloedsporen op hun t-shirt. De derde had schrammen aan de knokkels.”

D.A. (22) was volgens het openbaar ministerie de aanstoker en riskeert achttien maanden cel. De Rus uit Ledegem legde evenwel nooit verklaringen af en kwam ook niet opdagen voor het proces. M.D. (27) en C.O. (23) uit Roeselare riskeren respectievelijk twaalf en zes maanden cel.

M.D. hield zijn onschuld staande. “Ik was straalbezopen en kan dus onmogelijk die feiten gepleegd hebben”, stelde hij. “Ik had ook helemaal geen schrammen aan mijn knokkels. Daar zijn ook geen foto’s van. Deze mensen willen enkel geld scheppen.” C.O. bevestigde dat M.D. er niets mee te maken had. “En zelf heb ik enkel geprobeerd om het gevecht te doen stoppen.”

Thomas Bailleul, de advocaat van de slachtoffers, vroeg een signaal van de rechtbank. “Dat mensen en gezinnen nog altijd rustig iets mogen gaan drinken”, stelde hij. De uitspraak volgt op 18 oktober. (AFr)

The post “Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in zomerbar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te zetten

Elk jaar doet woonzorgcentrum Sint-Carolus mee aan de actieweek rond dementie. “We organiseren verschillende acties voor en met bewoners met en zonder dementie, familie en mantelzorgers. Zo maken we radio met Radio Carola in de kapel, een mooie rustige ruimte”, zegt beleidsmedewerker Lieke D’hondt.
The post Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te

Lees meer »

KIJK. Met haar droomjurk én op haar gepersonaliseerde trouwsneakers: zo zal Britt het jawoord geven in ‘Blind getrouwd’

Britt heeft de eerste ‘Ja’ in haar ‘Blind getrouwd’-avontuur alvast gegeven. Ze heeft haar droom trouwjurk gevonden en kan haar enthousiasme nauwelijks verbergen. “Ik ben er zelfs sprakeloos van geworden”, knikt ze. Maar bovendien komt ze op haar trouwdag ook nog met een extra verrassing: ze draagt namelijk gepersonaliseerde trouwsneakers.

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: ook tweede gangster riskeert zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander ontkent voor de Brugse rechtbank zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweert dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel, dezelfde straf als diegene die een mededader in april al kreeg opgelegd. Bij de feiten werd een verkoopster gegijzeld. “Ik dacht dat ik

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »