Raad van Europa vraagt België om opvangnetwerk voor asielzoekers te vergroten

Het Comité van Ministers van de Raad van Europa heeft België opnieuw gevraagd om zijn opvangnetwerk voor asielzoekers aanzienlijk te vergroten. De huidige maatregelen volstaan niet, zo oordeelt het Comité in een beslissing die vrijdag is gepubliceerd. 

Meer krantenkoppen in België

Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat”

De heraanleg van het centrum en de Bellegemkerkdreef is afgerond. Met de vernieuwing van de Bellegemsestraat en de Bellegemkerkdreef wordt de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in Bellegem beter.
The post Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stiefdochter (13) maandenlang misbruikt maar zelfs na klacht moet ze nog half jaar bij verkrachter wonen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van zeven jaar gevorderd tegen een 38-jarige man uit Halle die maandenlang zijn stiefdochter had verkracht. De man, G., had het dertienjarige meisje gedwongen hem oraal te bevredigen. De dertiger had de kans gekregen om een therapie te volgen maar zou dat niet gedaan hebben. Het meisje moest zo nog zes maanden bij

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Christine trof haar 14-jarige zoon met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »

Hangar d’Amour wordt blikvanger op Open Bedrijvendag in Oostende: “Mensen kunnen zien hoe de kamers voor sekswerkers eruit zullen zien”

Oostende is één van de drie West-Vlaamse hotspotgemeenten tijdens Voka Open Bedrijvendag op 6 oktober. “Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen”, luidt het.
The post Hangar d’Amour wordt blikvanger op Open Bedrijvendag in Oostende: “Mensen kunnen zien hoe de kamers voor sekswerkers eruit zullen zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »