Politie neemt e-steps en bromfiets in beslag bij controle aan station van Kortrijk, ook meer dan 80 zwartrijders betrapt door De Lijn

Op donderdag 19 september voerden de Politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw acties uit in de stationsomgeving van Kortrijk.

Er werden gisteren 2 verschillende acties uitgevoerd. Er was samen met De Lijn, na schooltijd, opnieuw een gezamenlijke controleactie op zwartrijden op de drukke busverbindingen die aan het station toekwamen. Voor de andere actie waren 7 motards van de verkeerspolitie op pad voor een verkeersactie, die in hoofdzaak gericht was tegen roekeloze e-steppers en bromfietsers.

Belangrijkste vaststellingen bij e-steppers en bromfietsers:

• 2 e-steps werden in beslag genomen. De ene step werd bestuurd door een jongere die niet de vereiste leeftijd van 16 jaar had, de andere step was niet conform de wetgeving.

• 1 bromfiets werd in beslag genomen. De bromfiets was opgefokt en reed maar liefst 83 km/u op de rollentestbank

• 3 bromfietsers kregen een onmiddellijke inning voor het rijden zonder helm

• 3 bromfietsers kregen een pv omdat hun bromfiets niet voldeed aan de technische eisen

• 4 e-steppers kregen een pv omdat hun e-step niet voldeed aan de technische eisen

Auto’s

Ook autobestuurder werden gecontroleerd:

• 1 bestuurder reed zonder gordel

• 3 bestuurders waren niet handenvrij aan het bellen, hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken

• 1 bestuurder haalde in een fietszone een fietser in

• 1 bestuurder negeerde bewust het verkeersbord C1 (1-richtingsverkeer) en reed een verboden rijrichting in

• 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet voorleggen

• 1 bestuurder kon zijn verzekeringsbewijs niet voorleggen

“In een korte tijdspanne, vlak voor en op de middag, werden bij heel wat bestuurders (e-step, bromfiets, auto) overtredingen vastgesteld die de verkeersveiligheid van andere, vooral zwakke weggebruikers, in het gedrang brachten. Zo werd op woensdagnamiddag 18 september in de Doorniksestraat in Kortrijk nog een voetganger omvergereden door een e-stepper, die daarna gewoon doorreed. De voetganger raakte hierbij licht gewond. Dergelijke korte middagcontroles worden dus zeker herhaald.”

Controle De Lijn

Belangrijkste vaststellingen bij busreizigers:

• 81 personen die op de gecontroleerde bussen zaten, konden helemaal geen of geen geldig vervoersbewijs voorleggen. De Lijn stelde tegen hen een pv op

• 1 minderjarige persoon die een plaatsverbod had voor de Stationsomgeving, werd wel opnieuw daar gespot. Hij kreeg een gasboete en werd overgebracht naar het commissariaat waar hij later kon worden opgehaald door zijn ouder(s)

“Tijdens de vorige recente controles in de stationsomgeving viel het telkens op dat heel wat gecontroleerde personen hun identiteitskaart niet mee hadden en dus niet konden voorleggen aan de politiediensten. Ook tijdens beide controles van gisteren was dit opnieuw het geval, en werden opnieuw gas pv’s opgesteld tegen de personen die hun identiteitskaart niet konden voorleggen.”

The post Politie neemt e-steps en bromfiets in beslag bij controle aan station van Kortrijk, ook meer dan 80 zwartrijders betrapt door De Lijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »