Petje af, Sven

Nog maar eens een titel erbij voor Sven Vanthourenhout. Tim Merlier kroonde zich vorig weekend na een machtige sprint tot Europees kampioen op de weg en zorgde er zo voor dat de afscheidnemende bondscoach in schoonheid aan zijn afscheidstournee kon beginnen. Nog één kampioenschap, het WK in het Zwitserse Zürich, en dan neemt Vanthourenhout afscheid van de Belgische wielerbond. Het wordt het einde van een tijdperk. Want neem er zijn resultaten als bondscoach maar bij en je kan niet anders dan concluderen dat Vanthourenhout de afgelopen jaren zéér goed werk geleverd heeft. Ook op het EK kreeg hij nog maar eens zijn gelijk. Zijn keuze voor twee kopmannen riep vragen op, maar ook die keuze pakte uiteindelijk goed uit.

En het hoeft met die Europese titel van Merlier – en die derde tijdrittitel van Alec Segaert bij de beloften – niet te stoppen. Ook op het WK liggen er successen in het verschiet voor Vanthourenhout en zijn renners. Zo kan (en vooral wil) Segaert na drie Europese nu eindelijk ook die wereldtitel tegen de klok pakken bij de beloften en kan ook Remco Evenepoel misschien net als tijdens de Olympische Spelen in Parijs een fabelachtige dubbel realiseren. Het zou zomaar kunnen. Met die ket uit Schepdaal weet je nooit.

Aan de opvolger van Sven Vanthourenhout: kuis uw tenen maar uit

Wat er de komende anderhalve week ook gebeurt in de financiële hoofdstad van Zwitserland, de legacy van Vanthourenhout kan nu al niet meer stuk. Nogmaals: kijk er zijn palmares als bondscoach maar op na.

En misschien belangrijker: zelden of nooit viel er een onvertogen woord te horen over de werkwijze van de bondscoach, die er als geen ander in slaagde de belangen van meerdere kopmannen te verzoenen en hen nagenoeg altijd tevreden kon houden – wat geen overbodige luxe is als je over zo’n gigantisch getalenteerde generatie beschikt.

We vragen ons af of Vanthourenhout zelf ooit van dit alles had kunnen dromen toen hij in 2016 zijn veldritfiets aan de haak hing. Toen was hij – met alle respect – een veldrijder uit de B-categorie. Vandaag is hij misschien wel de meest succesvolle Belgische bondscoach ooit. En het mooie is: het hoeft hier niet eens bij te stoppen, want ook bij merkenteams zien we Vanthourenhout mooie dingen realiseren.

Maar wat zijn rol als bondscoach betreft, nog een laatste keer: petje af, Sven. En aan zijn opvolger: kuis uw tenen maar uit.

The post Petje af, Sven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »

Geen borg voor rapper Sean ‘Diddy’ Combs, volgens aanklacht leidde hij criminele organisatie die vrouwen dwong tot seks

De Amerikaanse rapper en producer Sean ‘Diddy’ Combs blijft voorlopig in de cel. De rechter heeft zijn verzoek om op borgtocht vrijgelaten te worden, afgewezen. De rechter vertelde hem dat ze geen garanties heeft dat hij in de rechtszaal zal verschijnen als hij niet in de cel zit. Intussen zijn ook details uit de aanklacht bekend. Combs zou een criminele

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

“Plegers van deze technisch hoogwaardige aanval willen duidelijk grote oorlog in Midden-Oosten ontketenen”, zegt Moskou

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ulrich reanimeert samen met passanten man die onwel werd achter het stuur: “Hoop dat alles goed komt”

Een oudere man is donderdagavond onwel geworden achter het stuur in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeurden en snelde te hulp. “Hij was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer, gelukkig volg ik jaarlijks een reanimatiecursus op mijn

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »