Peiling: Open Vld en Groen zinken verder weg in het electorale moeras

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (19) riskeert jaar cel na gewelddadige diefstal van gsm

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont riskeert één jaar effectieve celstraf na een gewelddadige diefstal van een gsm in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.
The

Lees meer »

Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Zondag vond in Blankenberge de twaalfde editie plaats van de Ostrea Rose Classic, en die was opnieuw een groot succes. Niet minder dan 35 schepen namen deel aan deze race voor klassieke schepen, die uiteindelijk gewonnen werd door de Nederlandse schipper Ricks Meppelder met zijn gaffelgetuigde schip de Recipe.
The post Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »