Op acht dagen tijd: zowel Haverhof in Kachtem (20 september) als Melkmarkt (28 september) officieel geopend

Schepen Caroline Maertens (N-VA) houdt via de sociale media de bewoners van Izegem op de hoogte van de voortgang van de werken, maar nu zijn er twee grote projecten die ook officieel geopend kunnen worden. Vanavond is het de beurt aan het Haverhof op de gelijknamige wijk in Kachtem, volgende week zaterdag opent de Melkmarkt. Op de feestelijke openingen zijn enkel de bewoners of omwonenden uitgenodigd. “Maar voor beide is er behoorlijk wat belangstelling, telkens zowat 100 inschrijvingen.”

Op het Haverhof werd het gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. “Er was daar grote wateroverlast in het verleden en er werd een buffer aangelegd om de druk op de Mandel te verminderen. De buffer ligt aan de Haverhuisstraat om die problemen op te lossen en in het Groentje is de Walbeek opnieuw opengelegd. Er werd dus ruimte gegeven aan het water en meteen bescherming van de woonwijk. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de wijk klimaatrobuuster te maken. Ook werd de breedte van de wegenis terug gebracht op een wijkniveau waardoor de snelheid teruggedrongen wordt. Ook werd het speelplein volledig vernieuwd.”

“De werken aan de Melkmarkt zijn gestart als verfraaiing van het pleintje met de bedoeling de mooie Vredesboom opnieuw ruimte te geven. De boom werd geplant in 1920 en is erkend erfgoed als landschappelijk element. Door de vele verharding er weg te nemen moet het er aangenamer vertoeven is. Om de beleving te vergroten werd het pleintje verkeersluw gemaakt, enkel nog doorgaand verkeer voor de hulpdiensten. Om alles bereikbaar te houden werd de Nieuwstraat daarvoor gedraaid. Er is heel wat groene ruimte bij gecreëerd, vooral gras om ook nog activiteiten te kunnen laten doorgaan. Er komen ook nog extra bomen aan de randen en beplanting. Er zijn zitelementen geplaatst en er zijn ook vuilnisbakken voorzien. Er is ook extra terrasruimte voor de horecazaken. In overleg met hen werd gestreefd naar een maximaal terras. En er worden momenteel 20.000 nieuwe ledlampjes in de boom gehangen.”

Maar hoe blikt de schepen nu terug op het verloop van de werken. “Eigenlijk zijn die al bij al goed verkopen. In het Haverhof werkten we in diverse fases om de bereikbaarheid te blijven garanderen, daardoor werde die ook over een langere tijd gespreid. De werken aan de Melkmarkt gebeurden pal in het centrum wat niet altijd evident is. Maar de bewoners van het pleintje zijn daar heel enthousiast.”

The post Op acht dagen tijd: zowel Haverhof in Kachtem (20 september) als Melkmarkt (28 september) officieel geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Zwembad Sint-Niklaas wordt verwarmd met warmte uit rioolwater

Het nieuwe zwembad De Watermolen in Sint-Niklaas zal verwarmd worden met riothermie. Een techniek waarbij de warmte uit het rioolwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Riothermie vermindert zowel de energiekosten en de CO2-uitstoot. Het is de eerste keer dat riothermie toegepast wordt in een gebouw dat niet van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin is.

Lees meer »

Franse vrouwen in tientallen steden op straat als steun aan Gisèle Pelicot

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn zaterdag duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik.

Lees meer »

Alles om dijkbreuk te voorkomen: 2.000 inwoners van Pools stadje werken hele nacht door – Lichaam van bekende chirurg teruggevonden

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »