Oorsprong coronapandemie hoogstwaarschijnlijk te vinden op markt in Wuhan, zelfs in specifieke kramen, zegt nieuwe studie

Het is zeer waarschijnlijk dat de coronapandemie begon op de markt in de Chinese stad Wuhan, waar vermoedelijk besmette dieren verhandeld werden. Dat blijkt uit diepgaand genetisch onderzoek van stalen die meteen na de eerste besmettingen op de markt genomen werden. "Alles wijst op de markt als het eerste echte epicentrum, zelfs specifieke kramen op die markt", zeggen westerse wetenschappers. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Onze man in de studio bij ‘The Masked Singer’: “Of speurder Karen Damen ontslagen is omdat ze té goed was?”

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat”

De heraanleg van het centrum en de Bellegemkerkdreef is afgerond. Met de vernieuwing van de Bellegemsestraat en de Bellegemkerkdreef wordt de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in Bellegem beter.
The post Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Brusselse formatie lijkt wel verstrikt geraakt in een gordiaanse knoop, of kan die toch nog worden ontward? 

100 dagen na de verkiezingen zit de vorming van een nieuwe Brusselse regering volledig vast. Dat heeft veel te maken met de ingewikkelde politieke structuur van onze hoofdstad, die de belangen van de Nederlandstalige minderheid moet waarborgen. Daardoor raken erg veel partijen betrokken bij de formatie en liggen de te verzoenen standpunten en belangen soms erg ver uiteen. Dat vergroot

Lees meer »

Herkennen de ‘Thuis’-fans dit schilderij? VRT 1-soap knipoogt in jubileumseizoen naar het verleden met nostalgische elementen

‘Thuis’ blaast dit jaar 30 kaarsjes uit en dat laat de VRT 1-soap niet stilletjes voorbijgaan. De makers hebben een speurtocht bedacht waarin kijkers verwijzingen naar het roemrijke ‘Thuis’-verleden kunnen ontdekken. De eerste hint kwam in de vorm van een schilderij dat jarenlang in de woonkamer van Simon en Frank prijkte, maar verloren ging in een brand.

Lees meer »

“Mag ik uitstappen?”: Julio stomverbaasd wanneer dief om hulp smeekt na mislukte poging om zijn sportwagen te stelen

De Amerikaanse Julio Solano stuitte maandag op een ongebruikelijke situatie in een parkeergarage in Florida. Een vreemde man zat opgesloten in zijn Chevrolet Corvette, vermoedelijk omdat die de wagen probeerde stelen. De dief, de later door de politie werd geïdentificeerd als de 33-jarige Ravesh Rabindranauth, probeerde nog uit zijn benarde situatie te geraken door Solano om hulp te smeken, maar

Lees meer »