Ook in Luxemburg Belgisch succes: Mauri Vansevenant slaat fraaie dubbelslag, Mathieu van der Poel is leider af

Mauri Vansevenant (25) heeft de derde etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De renner van Soudal-Quick Step maakte het verschil op de slotklim en is ook de nieuwe leider. Hij neemt de trui over van Mathieu van der Poel. De Nederlander kon in het slot het tempo van Marc Hirschi bergop net niet volgen, maar sprintte later toch nog naar de derde plek. 

Meer krantenkoppen in België

Cuesta brengt moderne kunst in straatbeeld in Tielt: “Dit is geen makkelijk verteerbare beeldenroute”

Woensdag werd de vijfde editie van het Tieltse kunstfestival Cuesta met een knal geopend op het Hulstplein. Letterlijk, want daar staat een explosieve buizenconstructie die doet denken aan de opstelling van de troepen bij de slag bij Waterloo. Het is een van de zeven hedendaagse kunstwerken die nog tot en met 27 oktober te bewonderen zijn in het straatbeeld.

Lees meer »

Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Net zoals de voorbije jaren is politie Westkust halfweg september gestart met de fietscontroles aan de scholen in Koksijde, Nieuwpoort en De Panne. Er wordt een maan gecontroleerd zonder boetes. Wie niet in orde is kan zich in regel stellen. Vanaf 15 oktober starten de controles met boetes.
The post Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »