Nieuw concept in Avelgem: kinder- en kinder-ouderyoga: “Moment van verbinding en rust”

Wawa’s Dream, een Avelgemse organisatie die vakantiekampen, verjaardagsfeestjes en workshops voor kinderen organiseert, introduceert een nieuw concept: kinderyoga en kinder-ouderyoga. Het concept is niet ingewikkeld. De kindjes krijgen speelse yogalessen, al dan niet samen met een ouder of grootouder.

“Het begon al een aantal jaar geleden, toen mijn dochter zich niet kon vinden in de meeste kinderkampjes. Ze is eerder een rustig type. Ze haalde niet altijd evenveel voldoening uit constant energiek zijn en spelen”, zegt Liesbet Blancke, organisatrice van Wawa’s Dream. “Zelf ben ik kleuterjuf van opleiding, dus ik wist al even dat ik graag voor kindjes zorg. Toen ik merkte dat mijn dochter zich niet meteen kon aarden in de reguliere kinderkampen tijdens de vakanties, begon ik even na te denken. Op die manier vond ik het gat in de markt waarbij ik kampen kon organiseren die net wat meer in de smaak vallen bij kinderen die sneller overprikkeld raken of gewoon wat rustiger van aard zijn. Hierna volgde ik een opleiding tot yoga-lerares, zodat ik yoga kon aanleren aan kleuters.”

Bewustwording

Ze legde haar geschiedenis met kinderyoga uit. “Ik heb vijf jaar kinderyoga gegeven bij Stad Kortrijk en merkte al snel dat kinderen hier grote baat bij hadden. Dit is natuurlijk niet voor iedereen het geval. Sommige kindjes vinden het namelijk moeilijker om de concentratie te bewaren of om zich sterk te focussen op hun ademhaling. Toch zijn er genoeg kinderen die hier wel een positieve invloed van merkten. Ze genoten ervan om even stil te kunnen én mogen zijn, en namen ook bepaalde dingen vanuit de les mee naar huis. Zo werken wij vaak met ademhalingsspelletjes, en dan zijn die kinderen ook sneller geneigd om deze spelletjes te doen voor het slapengaan, of tijdens de les wanneer ze het wat moeilijk hebben. Ze leren hoe je voor jezelf een rustmoment kan creëren, en hoe ze zichzelf weer tot rust kunnen brengen. Ze krijgen een soort bewustwording van lichaam en geest. Vroeger gaf ik in Kortrijk ook nog knuffelturnen. Daarbij krijgen de allerkleinsten een soort van turnles, maar dan met extra yoga-elementen erbij.” Daarna sprak ze over de kinder-ouderyoga, die verwant is met het knuffelturnen. “Knuffelturnen is voor de allerkleinsten, maar tijdens de kinder-ouderyoga mik ik op kindjes vanaf drie jaar. Kinder-ouderyoga is niets nieuws, maar is wel nog nooit gedaan in Avelgem. Het is een moment van rust en een moment van verbinding met de ouder. Bovendien is het heel leerrijk voor de ouders. Zij leren ook hoe de ademhaling gebruikt kan worden voor rust en verbinding.”

Per thema

“Ik ben dan ook echt verheugd om dit te kunnen doen in Avelgem! De lessen kunnen worden gevolgd vanaf de leeftijd van drie jaar, omdat je de kindjes dan echt meekrijgt. Vaak is een jongere leeftijd wat moeilijker, omdat ze het lastiger hebben met lang concentreren. Ik mag deze lessen geven in de kleuterschool in Rugge, ’t Schoolke. Tijdens die lessen werk ik, samen met de kindjes, telkens rond een bepaald thema. Dit maakt dat tijdens elke les verschillende aspecten van yoga aan bod komen.” (ML)

Voor de lessen kinderyoga en/of kinder-ouderyoga kan je nog steeds inschrijven via [email protected]. De prijzen zijn te vinden via de Facebookpagina https://www.facebook.com/wawasdream

The post Nieuw concept in Avelgem: kinder- en kinder-ouderyoga: “Moment van verbinding en rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem

Zondag 15 september was voor Lea De Meyere (90) uit Sint-Joris Beernem toch wel een bijzondere dag. Ze ontving haar familie in het Urban Café van Bulskampveld. Dit was ook het moment om het viervoudig viergeslacht te vereeuwigen.
The post Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »

Wat is Hezbollah? En hoe sterk zijn ze? Dit is waarom Israël er alleen maar van kan dromen hen te verslaan

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

De glimlach die catastrofe moet maskeren: waarom 2 gestrande ruimtevaarders symbool staan voor enorme crisis bij Boeing

Ze zouden één week blijven, maar het zullen acht maanden worden. De twee Amerikaanse astronauten die al sinds juni vastzitten op het ISS, omdat hun ruimteschip te onveilig was om mee naar de aarde terug te keren, hebben gisteren voor het eerst een persconferentie gegeven, met de glimlach. Die glimlach moet een catastrofe verbergen. Boeing, de maker van het ruimteschip,

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »