Midden-Oostenexpert over risico op groter conflict: “Geen grenzen aan wat regering-Netanyahu zich denkt te kunnen permitteren”

In Libanon is de schok groot na de bieper-aanslagen. Israël spreekt van een nieuwe fase in de oorlog. Valt een grootschalig conflict nog te vermijden? “Als Libanon explodeert, zijn ook voor Europa de gevolgen dramatisch”, zegt Midden-Oostenexpert Paul Aarts.

 

Meer krantenkoppen in België

Corruptieproces tegen ex-topman ziekenfonds De Voorzorg start in juni 2025

Het proces tegen Tony Coonen – de ex-voorzitter van De Voorzorg in Limburg – zal gevoerd worden van 2 tot 6 juni volgend jaar. Dat werd vandaag beslist op de correctionele rechtbank in Hasselt. De 58-jarige Coonen staat samen met acht anderen en veertien vennootschappen terecht voor actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging.

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Stiefdochter (13) maandenlang misbruikt maar zelfs na klacht moet ze nog half jaar bij verkrachter wonen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van zeven jaar gevorderd tegen een 38-jarige man uit Halle die maandenlang zijn stiefdochter had verkracht. De man, G., had het dertienjarige meisje gedwongen hem oraal te bevredigen. De dertiger had de kans gekregen om een therapie te volgen maar zou dat niet gedaan hebben. Het meisje moest zo nog zes maanden bij

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »

Steeds meer ongevallen met deelsteps. Spoedarts: “Iemand stierf er recent door. Hoe zijn broer hier aankwam in het ziekenhuis… Dat zijn menselijke drama’s”

E-steps zijn sinds vier jaar de gesel van spoedartsen en kaakchirurgen. Nu waarschuwt de Brusselse spoedarts Carole Rosenoer (36) voor één specifieke step die de meeste miserie van al veroorzaakt: de deelstep die je op straat kan huren. “Bijna alle zware ongevallen gebeuren met deelsteps en niét met privésteps. Onlangs stierf hier nog een jonge kerel.” Wat maakt deelsteps dan

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-ster (per vergissing) met pepperspray bespoten en geschopt door agenten

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »