Midden-Oostenexpert: “Geen grenzen aan wat regering-Netanyahu zich denkt te kunnen permitteren”

In Libanon is de schok groot na de bieper-aanslagen. Israël spreekt van een nieuwe fase in de oorlog. Valt een grootschalig conflict nog te vermijden? “Als Libanon explodeert, zijn ook voor Europa de gevolgen dramatisch”, zegt Midden-Oostenexpert Paul Aarts.

 

Meer krantenkoppen in België

Corruptieproces tegen ex-topman ziekenfonds De Voorzorg start in juni 2025

Het proces tegen Tony Coonen – de ex-voorzitter van De Voorzorg in Limburg – zal gevoerd worden van 2 tot 6 juni volgend jaar. Dat werd vandaag beslist op de correctionele rechtbank in Hasselt. De 58-jarige Coonen staat samen met acht anderen en veertien vennootschappen terecht voor actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging.

Lees meer »

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe Sean ‘Diddy’ Combs veranderde van invloedrijke rapper naar seksueel roofdier

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan toont rechter expliciete beelden van verkrachting: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C. duidelijk tegen.

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE. Courtois houdt Real voor rust recht tegen Stuttgart, tienkoppig Lille kijkt tegen achterstand aan in Lissabon

Op dit moment begint ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Ook Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier staan tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »

Eerste en enige vrouwelijke brandweercommandant van het land stopt: “Wij hebben een andere kijk op situaties, dat is juist waardevol”

Katrien De Maeyer legt op 16 september haar functie als grote baas van de Brandweer Zone Rand neer. Na vijftien jaar bij de brandweer kiest ze voor een nieuwe uitdaging als directeur bij De Ambrassade, een expertisecentrum voor jeugdwerk in Vlaanderen. De Schotense is de eerste en enige vrouwelijke zonecommandant in België. “Ik was bij post Schoten de eerste vrouw

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »