Max Verstappen krijgt ‘taakstraf’ wegens grof taalgebruik bij persconferentie

De volgende Grand Prix staat alweer voor de deur in de Formule 1. Deze week gaat de strijd om het wereldkampioenschap verder in Singapore, op een circuit waar Max Verstappen nog nooit succesvol was. Schrijft de wereldkampioen deze race voor het eerst op zijn palmares of is Norris de snelste? Volg alle actie hier live. 

Meer krantenkoppen in België

Koket Koksijde werkt samen met Floraliën en laat zich inspireren door Paul Delvaux

In september vindt het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’ plaats. Het gemeentehuis van Koksijde wordt van donderdag 19 tot en met maandag 23 september 2024 het unieke decor voor een vernieuwde florale editie van Koket Koksijde in samenwerking met Floraliën. Belgische en internationale floristenteams brengen Paul Delvaux 30 jaar na zijn overlijden terug tot leven met meesterlijke bloemendecoraties.
The post

Lees meer »

Stad Lommel stelt uitbater vakantiepark Parelstrand in gebreke: “Niet langer juiste vergunning voor aanwezige asielcentrum”

De stad Lommel heeft Groep Oostappen, de uitbater van vakantiepark Parelstrand, in gebreke gesteld. In het vakantiepark is sinds november 2021 een asielcentrum gevestigd, er verblijven zo’n 750 mensen. Omdat het asielcentrum er al zo lang is, heeft de uitbater daar een nieuwe vergunning voor nodig, zegt de stad. Oostappen betwist dat. Lommel wil wel een nieuwe vergunning afleveren, maar

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »