“Machtsmisbruik”: burgemeester van faciliteitengemeente wil Nederlandstalige oproepingsbrief aanvechten

De Nederlandstalige oproepingsbrief die in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is verstuurd, blijft voor beroering zorgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruwbouwonderdelen voor Scheldetunnel zijn klaar, volgens Lantis perfect op tijd: “Dit is een mijlpaal in de Oosterweelwerken”

In Zeebrugge is vrijdag het laatste beton gestort voor de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel. De komende maanden worden de gigantische onderdelen van elk 60.000 ton klaargemaakt voor transport naar Antwerpen, waar ze in juli een voor een worden afgezonken in de Schelde. “Er is enorm hard gewerkt en het is ronduit indrukwekkend dat alles tijdig is klaar geraakt”,

Lees meer »

De afgrijselijke schreeuw van Courtois na het scheuren van kruisband: “Ik heb hem nog nooit zo kapot gezien”

In de gisteravond voorgestelde ‘Courtois: The Return of the Number One’, de documentaire rond de revalidatie van de keeper van Real Madrid, is te zien hoe onze landgenoot (32) op training de kruisbanden van de linkerknie scheurt. En vooral ook te horen. Courtois schreeuwt het uit van de pijn. Vandaag komt de vierdelige reeks op ‘Amazon Prime’ uit.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Vader Hendrik (59) en zoon Tuur (39) kregen beiden een nieuw hart: “Voor hem doe ik extra mijn best, want hij ziet in mij zijn toekomst”

6 mei 2005. Het is de datum waarop het leven van Hendrik Derammelaere (59) uit Deerlijk voor de tweede keer startte. Hij kreeg die dag, na jaren sukkelen met zijn eigen hart, een nieuw donorhart. Hij doet dit weekend mee aan de Belgische Transplantoux Spelen om te tonen dat je na een transplantatie helemaal niet afgeschreven bent. Zijn zoon Tuur

Lees meer »