Maandag staking bij De Lijn: dienstregeling verstoord

Maandag rijden er minder bussen en trams door een staking bij De Lijn. De vervoersmaatschappij werkt aan een alternatieve dienstregeling, meldt het persagentschap Belga vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Nadat Rusland massaal energiecentrales onder vuur nam: “Oekraïne staat voor de lastigste winter”

Het Internationaal Energieagentschap maakt zich grote zorgen over hoe Oekraïne de komende wintermaanden zal doorkomen. Met onophoudelijke luchtaanvallen van de Russen beschikken de Oekraïners nog slechts over een derde van de energie-infrastructuur. “Delen van Oekraïne riskeren onbewoonbaar te worden. Deze winter kan leiden tot een nieuwe golf van vluchtelingen.”

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – “Al meer regen gevallen in Polen dan bij vernietigende overstromingen in 1997”

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden. In het zuiden van Polen overstroomde een dam. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde

Lees meer »

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

KIJK. Redding van de openingsspeeldag en late domper voor Openda: alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League

Balen voor Openda en Vermeeren: Leipzig zag in het slot een punt wegglippen op het veld van Atlético. In Bergamo moesten we dan weer zijn voor dé (dubbele) redding van de openingsspeeldag. En George Ilenikhena? Die was alweer de boeman van FC Barcelona… Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer: “Preventief veiligheidsbeleid wordt een hot topic”

Uitgerekend een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober stelde Vlaams Belang Wervik haar lijst voor. Er zijn 19 kandidaten. “We hebben geen volledige lijst (van 25 kandidaten, red) maar doen het met kwalitatieve mensen die zich 200 procent inzetten”, zegt lijsttrekker Sarah T’ Joens uit Geluwe.
The post Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer:

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker biedt publiekelijk excuses aan na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag

Anne Teresa De Keersmaeker, de oprichtster van dansgezelschap Rosas, die door ex-medewerkers beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, heeft voor het eerst publiekelijk haar excuses aangeboden. Dat deed ze afgelopen dinsdag tijdens een symposium bij Opera Ballet Vlaanderen in Gent. Rosas deelt nu ook haar speech online. "Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb", luidt het.

Lees meer »