LIVE STANDARD-UNION (20u45). Gaat Pocognoli, die verleden heeft bij Standard, winnen op Sclessin?

Interessante affiche op Sclessin: Standard neemt het op tegen Union. De Rouches gaan voor zes op zes. Union, met Pocognoli die een verleden heeft bij Standard, wil opveren na de nederlaag tegen Antwerp. 

Meer krantenkoppen in België

Mogelijk honderden leden van Libanese Hezbollah gewond na ontploffing ‘biepers’, ook Iraanse ambassadeur als slachtoffer

In Libanon zijn mogelijk honderden leden van de militante groep Hezbollah gewond geraakt nadat hun ‘biepers’ waren ontploft. Dat melden onder meer het Britse persagentschap Reuters en het Libanese National News Agency. Een lokale veiligheidsbron heeft het over de "grootste beveiligingsinbreuk" sinds de start van het conflict met Israël, dat nog niet op het incident heeft gereageerd.

Lees meer »

Meer openbare verlichting in Zwevegem

In september 2022 werd beslist om, naar aanleiding van de enorme stijging van de energieprijzen, ’s nachts de lichten te doven tussen 23 en 6 uur. “Deze beslissing bleek de juiste keuze te zijn want de elektriciteitsprijzen lagen in 2022 en 2023 respectievelijk 80% en 116% hoger dan in 2021. Pas in de zomer van 2024 zijn de energieprijzen behoorlijk

Lees meer »

Franse supermarktmedewerkers vinden 40 kilogram cocaïne tussen levering bananen

Woensdag was niet zomaar een werkdag voor de medewerkers van de supermarktketen Grand Frais in het Franse dorp Beaune. Tijdens het uitladen van een bananentransport stuitten ze op minstens 10 kilogram cocaïne. Dat bevestigde het parket van Dijon op vrijdag. Ook in drie andere filialen van de supermarktketen werden pakketten cocaïne aangetroffen, waardoor het totaal vermoedelijk op 40 kilogram uitkomt.

Lees meer »

Niemand kan en wil zo ver gaan als de Mossad

De aanval met de beepers in Libanon toont opnieuw hoe ver Israëlische veiligheidsdiensten zich wagen. Al meer dan zeventig jaar ontwikkelt Israël “de meest robuuste, gestroomlijnde moordmachine in de geschiedenis”. “Onschuldige burgers in gevaar brengen is een noodzakelijk kwaad.”

Lees meer »

Hezbollah-leider Nasrallah reageert na aanvallen met communicatietoestellen: “Ongeziene klap voor Hezbollah, maar krijgt ons niet klein”

"Israël heeft alle rode lijnen overschreden". Dat heeft Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, gezegd in een televisietoespraak waarin hij reageerde op de aanvallen met ontploffende communicatietoestellen in Libanon. Nasrallah noemde de aanvallen "een ongeziene klap, maar die krijgt Hezbollah niet klein". Tijdens de toespraak vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon.

Lees meer »

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

Leticia (45) is net als prinses Kate sinds deze zomer ‘kankervrij’: “Al mijn energie gaat nu weer naar mijn kinderen”

Ze heeft geen privileges gehad, geen tienkoppig medisch team voor zich alleen, geen au pairs of dienstbodes en ook geen wereldwijd bekeken filmpje om aan te kondigen dat ze ‘kankervrij’ is. Maar toch noemt Leticia Gheysens (45) prinses Kate (42) haar “lotgenote”. Want ook zij kreeg een diagnose, heeft een gezin, een carrière en een lange weg naar herstel die

Lees meer »