Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen

Laure Plaetevoet (Hermes Club Oostende) werd onlangs op het BK voor scholieren in Nijvel in het discuswerpen nationaal kampioen met een worp van 39m06. Tijdens de open meeting in Vilvoorde volgde een week later nog een beter resultaat, liefst 42m16. Tevens goed voor een provinciaal record.

Op het Belgisch kampioenschap nam Laure Plaetevoet (16) tevens deel aan het kogelstoten en werd ze vierde met een worp van 13m39. Een discipline waarin ze vorig jaar op het BK zilver behaalde. De scholier deed de week nadien nog beter. In Vilvoorde wierp ze de kogel van 3 kilogram tot op 13m86.

De HCO-atlete uit Gistel begon met atletiek in het eerste middelbaar. “In het begin deed ik zowat van alles. Nadien begon ik mij meer te specialiseren op de werpnummers. Ik had er het meeste talent voor”, opent de studente Latijn aan het SIGO in Gistel. “In het begin was het speerwerpen, nu doe ik vooral aan kogelstoten en discuswerpen.”

De werpafstanden op het voorbije BK lagen in beide disciplines vrij dicht bij elkaar. De titel in discus en vooral de prestatie erna vormt voor Laure de kroon op het harde werk. “Het is voor mij een mooi seizoen geweest”, vindt ze. “Na de winter moest ik wat op ritme komen, maar ik was wel redelijk goed begonnen en werkte daarna richting het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Blijkbaar heb ik op het juiste moment gepiekt. Ik wilde voor het einde van het outdoorseizoen veertig meter gooien en dat is voor de eerste keer gelukt.”

De mama van Laure, Els Libbrecht, deed vroeger zelf aan atletiek en werd onder andere Belgisch kampioen speerwerpen en kogelstoten en verspringen. Zij is tevens de trainer van haar dochter. Ook Nathalie De Bode van AC Waasland begeleidt de jonge atlete.

Kwalificatie

“Het is nu vooral kwestie om komende winter goed door te trainen zodat ik in om het even welke wedstrijd mijn limiet kan gooien voor een deelname aan het EYOF, het European Youth Olympics Festival, in juli volgend jaar in Skopje. Die limiet lag vorig jaar bij de 44 meter. Een kwalificatie zou heel fijn zijn.”(ACR)

The post Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wout van Aert over zijn contract-zonder-einddatum bij Visma-Lease a Bike en het herstel na zijn Vuelta-crash: “Ik keer terug op mijn topniveau, dat weet ik zeker!”

De triestigste week uit zijn leven, heeft hij naar eigen zeggen achter de rug. Wout van Aert (30) likt nog steeds de wonden van zijn zware valpartij in de Vuelta. Dan kwam déze ‘boost’ precies op tijd: een contractverlenging bij Visma-Lease a Bike tot het einde van zijn carrière, godbetert! Uniek in wielerland. Van Aert XL over wat lastig en

Lees meer »

Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen

Woensdag 18 september knipte burgemeester Dirk De fauw zichtbaar trots in de binnentuin naast de voormalige kerk van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat het traditionele lint door. De herbestemming van het gebouw is onderdeel van een lange termijnplanning om de Stedelijke Academie te centraliseren.
The post Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glennis Grace brengt fenomenale Whitney Houston-tribute op 30 mei 2025 in Trixxo Theater Hasselt

Nadat de Nederlandse nachtegaal Glennis Grace eerder al aankondigde op zaterdag 8 maart 2025 met haar onder superlatieven bedolven Whitney Houston-tribute terug te keren naar Antwerpen (Stadsschouwburg), mag ook Limburg zich vanaf nu opmaken voor een avondje ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’. Op vrijdag 30 mei 2025 strijkt de ‘America’s Got Talent’-finaliste (2018) met dit unieke muzikale eerbetoon neer

Lees meer »

Van Quickenborne in Humo over veelbesproken stadslijst: “De Clerck blijft steken in het verleden”

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne is in Humo dieper ingegaan op zijn démarche om samen met CD&V naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Vooral oud-burgemeester Stefaan De Clerck trok stevig van leer tegen die samenwerking. “Als minister heb ik Stefaan eens uitgenodigd voor een lunch, om het bij te leggen. Blijkbaar volstond dat niet voor hem. Het is jammer dat hij

Lees meer »

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Plan voor overwinning is volledig voorbereid”

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »