Inge Reyntjens veroordeeld tot 24 jaar cel voor moord op zus: “Gruwelijke en laffe misdaad”

“Beeld u eens in wat uw zus heeft gevoeld aan het kanaal. Ze vertrouwde u zoals een kind een ouder vertrouwt”, zei voorzitter Dirk Thys nadat hij het arrest over de straf had voorgelezen tegen Inge Reyntjens. Ze werd vrijdag veroordeeld tot 24 jaar opsluiting voor de moord op haar zus, die de mentale leeftijd van 12 jaar had. Haar ex-lief Daisy was donderdag al vrijgesproken.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwembad Sint-Niklaas wordt verwarmd met warmte uit rioolwater

Het nieuwe zwembad De Watermolen in Sint-Niklaas zal verwarmd worden met riothermie. Een techniek waarbij de warmte uit het rioolwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Riothermie vermindert zowel de energiekosten en de CO2-uitstoot. Het is de eerste keer dat riothermie toegepast wordt in een gebouw dat niet van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin is.

Lees meer »

Ook hulpdiensten kunnen nu – dankzij slimme verkeerslichten – snel over de vernieuwde Centrumbrug

De Centrumbrug is sinds gisteren nu echt volledig open, ook het systeem dat toelaat dat de hulpdiensten via slimme verkeerslichten voorrang krijgen, is in werking. De betonnen bakken die ter hoogte van de Ketelstraat op de Korenmarkt stonden zijn we genomen. De hulpdiensten kunnen dus vanuit het verlengde van de Nieuwstraat straks vlot over de brug rijden om snel op

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997” – Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Oostenrijk werd een volledige deelstaat uitgeroepen

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »