Hof van assisen veroordeelt vrouw (56) tot 24 jaar cel voor moord op zus (49) met verstandelijke beperking in Turnhout

Het Antwerpse hof van assisen heeft een vrouw van 56 veroordeeld tot 24 jaar opsluiting voor de moord op haar verstandelijk beperkte zus van 49, die door haar toedoen 5 jaar geleden was verdronken in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Het openbaar ministerie had 25 jaar cel gevorderd. De ex-vriendin van de vrouw van 56 werd donderdag vrijgesproken. 

Meer krantenkoppen in België

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »

Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat hij waggelde”

Dankzij de beelden van een camera aan de gevel van een 50-jarige elektricien uit Staden heeft de Kortrijkse politierechter de man vrijgesproken voor dronken sturen. Het zorgde ervoor dat zijn straf wat milder was, maar toch moet hij opnieuw zijn rijbewijs halen.
The post Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

Familie De Ly heeft een plaats in geschiedenisboek van KSV Jabbeke (2A): “Geduldig wachten op doorstroming”

Voorzitter Chris Bourgois is een man met een plan. Toen zijn vlaggenschip promoveerde naar eerste provinciale, bleef hij zweren bij zijn eigen jongeren en attractief voetbal. Opnieuw in tweede beland, slaagde toenmalig T1 Steve Stellamans er niet in de motor aan te zwengelen en koos voor een vertrek. In zijn plaats stelde de preses met Bart Van Hecke een hoog

Lees meer »

Soroptimist Club schenkt 13.000 euro aan goede doelen

De Soroptimist Club Oostende, een damesserviceclub met 15 leden, hield haar fondsenverdeling. Door het jaar organiseren ze diverse activiteiten en verkopen ze koffie en zoetpakketten om geld in te zamelen. Hiermee ondersteunen ze hoofdzakelijk projecten die meisjes, vrouwen en kinderen als doelgroep hebben. In totaal werd zo’n 13.000 euro geschonken aan diverse goede doelen. Op
The post Soroptimist Club

Lees meer »