Hij gluurde als kind in vrouwendouches en noemt zichzelf “zwarte nazi”: de man die de winstkansen van Trump bedreigt

Hij noemde zich volgens CNN een “zwarte nazi” en verheerlijkte de slavenhandel. Mark Robinson, de Republikeinse kandidaat-gouverneur van North Carolina, is een bedreiging voor de winstkansen van Donald Trump. Net op het moment dat Kamala Harris in de presidentsrace op kop komt.

 

Meer krantenkoppen in België

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Paul Vlamynck en Maria Willem vieren goud

Op 6 september 1974 gaven Paul Vlamynck en Maria Willem elkaar hun jawoord. Op zondag 8 september 2024 vierde het echtpaar hun gouden huwelijksjubileum met heel de familie. Paul en Maria hebben vier kinderen: Christel, Christophe, Natalie en Isabel, en acht kleinkinderen. Hun eerste ontmoeting speelde zich af toen Paul aan het werken was bij
The post Paul Vlamynck

Lees meer »