Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Heulse onthaalouder Sylvie Kesteloot (41) komt op voor Vooruit

Sylvie Kesteloot (41) uit Heule, ook bekend als onthaalmoeder ‘Tante Sylvie’, engageert zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vooruit, vanop plaats 13. Ze wil zich – logischerwijs – vooral toespitsen op het thema ‘zorg’. “In moeilijke tijden is het aanbod toch gegroeid, maar er is nog werk want nog niet alle ouders vinden meteen een plaats. Kinderbegeleiders

Lees meer »

“Nergens anders zoveel verschrikkelijke praktijken”: onderzoek naar illegale besnijdenissen bij Joodse gemeenschap Antwerpen

Het Antwerpse parket onderzoekt mogelijke illegale besnijdenissen binnen de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Vermoedelijk wordt bij jongetjes kort na de geboorte de voorhuid weggesneden door personen zonder medische kennis. "In Antwerpen gebeuren zulke praktijken onder druk van radicale rabbijnen, dat is nergens anders in de wereld zo", zegt

Lees meer »

“Als men binnen Anderlecht blijft geloven in Riemer, waarom neemt niemand dan de verantwoordelijkheid om dat ook voor de camera te doen?”

Brian Riemer zit opnieuw aan de tekentafel, voor het (cruciale) tweeluik Charleroi-Ferencváros. Anderlecht weigert ondertussen mee te gaan in een sfeer van crisis. “Maar waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Inzicht in een fluisterverhaal.

Lees meer »

Spegelaere Supermarkten wint ‘Food Retail Personality’

Op dinsdag 10 september 2024 heeft Spegelaere Supermarkten tijdens de ‘Food Personality Awards’ in Avelgem de felbegeerde titel ‘Food Retail Personality’ in de categorie Food Retail gewonnen. Deze erkenning markeert een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, dat uitgroeide van een bescheiden lokale supermarkt tot een pionier op het gebied van winkelbeleving en duurzaamheid.
The post Spegelaere

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »