Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.

De keuze om al dan niet te stemmen is vrij, maar het Kortrijks Kunstenoverleg benadrukt dat het inzetten van deze democratische kracht cruciaal is voor de toekomst van verbeelding, kunst en cultuur in Kortrijk. “Kunst en cultuur spelen een centrale rol in het versterken van de gemeenschap, het aanmoedigen van creativiteit en het creëren van een leefbare en inclusieve stad”, klinkt het.

Het Memorandum van de Verbeelding

In dit licht verwijst het Kortrijks Kunstenoverleg naar het Memorandum van de Verbeelding, een cultuurvisie voor Kortrijk, waar 21 organisaties hun dromen en verbeelding bundelen in aanloop naar de lokale verkiezingen. “Met dit memorandum dromen we van een stad die de touwtjes durft loslaten, creativiteit stimuleert, diversiteit omarmt, kansen creëert, … Het is een inspiratiebron voor een sterk en verbindend kunst -en cultuurbeleid.”

KKO roept de politieke partijen dan ook op om werk te maken van een sterk cultuurbeleid, met aandacht voor de noden van kunstenaars en culturele organisaties. “Maar het is aan u, als burger, om uw stem te laten horen en het belang van kunst en cultuur te ondersteunen in het beleid van de komende jaren.”

Waarom stemmen op 13 oktober?

“Hoewel de opkomstplicht is afgeschaft, betekent dat niet dat uw stem minder belangrijk is. Integendeel: nu is het moment om bewust te kiezen en het verschil te maken. Door te stemmen geeft u mee vorm aan een Kortrijk dat ruimte biedt voor creativiteit, inclusiviteit en culturele groei.”

“Of u nu jong of oud bent, een fervent cultuurbezoeker of gewoon iemand die gelooft in de waarde van een dynamische stad, uw stem kan de richting bepalen van het culturele beleid in de komende jaren. Laat je stem klinken voor de toekomst van verbeelding, kunst en cultuur. Stem op 13 oktober!”

Over het Kortrijks Kunstenoverleg

Het KKO is een samenwerkingsverband van 21 Kortrijkse culturele organisaties, kunstenaars en creatievelingen die zich inzetten voor een sterk en bloeiend cultuurleven in de stad Kortrijk door het ondersteunen en stimuleren van een divers en kwalitatief cultureel aanbod voor alle Kortrijkzanen. Meer informatie op https://memorandumvanverbeelding.be/.

The post Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen: “Ik wist niet wat ik ging aantreffen in de auto”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.
The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke appeared

Lees meer »

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een prijs: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

Kosten verbouwing Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro

De kosten voor de herbestemming van de Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan in 2020 werd geraamd. De gemeente wil er onder meer het OCMW, een wijkkantoor voor de politie en de administratieve en technische diensten onderbrengen. "Het project is veel groter geworden dan gedacht", zegt schepen van Financiën Dimitri

Lees meer »