Geert Buyle (57) maakte mee waar Hilde Crevits nu doormoet: “‘Zijn jullie hier alweer’, zei de begrafenisondernemer”

“Ik wens Hilde Crevits veel sterkte toe. Ik weet waar ze nu door moet”, zegt Geert Buyle (57) uit Lokeren. Net als de minister verloor hij kort na elkaar enkele dichte familieleden. Hij moest dit jaar afscheid nemen van zowel zijn moeder, vader en twee naasten van zijn vriendin. “Ook wij kregen geen tijd om te rouwen.” 

Meer krantenkoppen in België

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Veiligheidsagent Mohamed (48) helpt eerste ‘metrobaby’ mee ter wereld brengen: “Ze was zó ontzettend dapper, daar op de grond van dat perron”

Wat een doodgewone werkdag had moeten zijn in het Brusselse metrostation Beekkant, veranderde voor veiligheidsagent Mohamed afgelopen zondag plots in een van de meest onvergetelijke momenten in zijn carrière. Een hoogzwangere vrouw kreeg onverwacht weeën op het perron, waarna hulpdiensten en het aanwezige veiligheidspersoneel halsoverkop een spoedbevalling moesten begeleiden. “Ik kreeg overal kippenvel”, vertelt Mohamed, die het gezin bijstond. Als

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »