Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd niet. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse asielen vangen recordaantal dieren op

De 182 erkende Vlaamse dierenasielen hebben vorig jaar een recordaantal van 49.377 dieren opgevangen. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Tegelijk was er ook een recordaantal adopties: 35.627 dieren kregen een nieuwe eigenaar.

Lees meer »

Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd

Aan de afrit van de E403 in Ardooie is een auto met drie jonge inzittenden donderdagavond gewoon rechtdoor de vangrails aan de overkant van de ringweg in geknald. Het trio klauterde zelf uit de wagen en bleef zo goed als ongedeerd. De 23-jarige chauffeur uit Tielt had te veel gedronken en moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

Gemeente bedankt Mooimakers met hapje en drankje

De gemeente trakteerde de plaatselijke Mooimakers op hamburgers. “Als dank voor een jaar lang zwerfvuil ruimen, konden onze Mooimakers in het voormalige stationsgebouw van een maaltijd genieten”, vertelt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld). “Groot-Staden telt momenteel 63 Mooimakers”, pikt milieuambtenaar Jeroen Vermeersch in. “Extra Mooimakers zijn altijd welkom. Wij voorzien ze van het nodige materiaal
The post Gemeente bedankt

Lees meer »

FBI waarschuwt: “Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneurs melden zeven doden door Russische aanvallen – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Bij Russische aanvallen op regio’s in het zuiden, zuidoosten en oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden Oekraïense gouverneurs van de verschillende regio’s. De meldingen konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Vanuit Moskou wordt ondertussen dreigend gereageerd op de plannen over de inzet van westerse langeafstandsraketten door Oekraïne op Russisch grondgebied. De Russische ex-president

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »