“Geen enkele okkernoot verloren laten gaan”: jaarlijkse campagne Notenkrakken gestart in Hasselt

De nieuwe campagne ‘Notenkrakken’ is vandaag gelanceerd op de Welzijnscampus 2 in de Rodenbachstraat in Hasselt. Zo’n 100 instellingen voor mensen met een beperking zamelen de komende weken okkernoten in om ze te ‘krakken’, zodat ze verwerkt kunnen worden tot olie. De actie is een initiatief van coöperatie Cera. 

Meer krantenkoppen in België

Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert 15de Filmgala

Het Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert op donderdag 10 oktober de vijftiende editie van hun filmgala in Kinepolis Kortrijk. “Met de opbrengst willen we een reserve aanleggen om naast de nieuwbouw ook een nieuwe inrichting te kunnen voorzien in deze realisatie”, zegt voorzitter Francine Dewilde.
The post Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert 15de Filmgala appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en meer dan honderd gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »