Gedetineerde voorlopig vrijgelaten na problemen met transport vanuit gevangenis

Een Kortrijkse rechter heeft een gedetineerde voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De rechtszaak moest eerder deze week worden uitgesteld door problemen met het gevangenentransport, waardoor een van de beklaagden niet aanwezig kon zijn. De rechter oordeelde dat de redelijke duur van de voorlopige hechtenis werd overschreden.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Twee arbeiders gewond nadat stelling het begeeft op werf voor Oosterweelverbinding in Zeebrugge

Vrijdagmiddag even na 16 uur gebeurde op de site van de tijdelijk werf Oosterweelverbinding in de achterhaven van Zeebrugge een arbeidsongeval. Twee arbeiders die in een ballasttank aan het werk waren raakten gewond toen de stelling waarop ze stonden het begaf.
The post Twee arbeiders gewond nadat stelling het begeeft op werf voor Oosterweelverbinding in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

“Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit op De Munt

Er bestaan mensen die in de wieg gelegd zijn om ‘commerce te doen’. En als ze dan nog eens rasechte Roeselarenaars zijn, dan hebben ze nog een bijkomend voordeel. Een van die mensen is Julie Defryn, vierde generatie van een familie van rasechte commerçanten.
The post “Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit

Lees meer »

“Even erg als Jeffrey Epstein”: agenten onthullen verontrustende details over sekskamers van Sean ‘Diddy’ Combs

Er zijn inmiddels meer details bekend over de zogenaamde sekskamers in het huis van Sean ‘Diddy’ Combs. Volgens een federale bron waren de kamers in zijn huis in Miami gevuld met seksspeeltjes, bondage-uitrusting, verborgen camera’s en lingerie. “Het was te vergelijken met de zaak van Jeffrey Epstein”, vertelt een agent aan ‘The New York Post’.

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »

Man raakt gewond bij home invasion in Beringen

In Beringen is een man afgelopen nacht gewond geraakt bij een home invasion. Op het moment van de feiten was hij samen met zijn kinderen thuis. Het was een van die kinderen die gewekt werd door verdacht lawaai. Daarop volgde een confrontatie tussen de daders en de bewoners. De vader werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »