Feest voor honderd jaar Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hollebeke

Op kermiszondag kwam de parochiegemeenschap samen in de honderdjarige kerk van Hollebeke om te vieren. Het was een moment van reflectie, dankbaarheid en verbinding. Alle verenigingen van Hollebeke waren vertegenwoordigd. De Hollebeekse jongerenvereniging die zuster Agnes destijds oprichtte en trok, was het meest present. Ook de familie van zuster Agnes en haar medezusters uit Heule waren aanwezig. Philip Woets presenteerde zijn PowerPoint en Georges Vermaut gaf namens het Davidsfonds uitleg bij de zoektocht van de driejarige kerken. (foto EG)

The post Feest voor honderd jaar Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hollebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lesbisch personage trok Joke Devynck over de streep voor ‘#LikeMe’: “Enorm belangrijk voor de beeldvorming van kinderen”

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt in 2025 een doorstart, met een gloednieuwe cast. Nieuw talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. De opnames zijn volop bezig en vinden plaats aan de kust in Middelkerke. Reporter Jarne ging een kijkje nemen en sprak

Lees meer »

Ex-burgemeester Moorslede, Ward Vergote staat niet meer op lijst bij gemeenteraadsverkiezingen: partij zoekt geen vervanger

Ex-burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op de lijst van zijn partij VISIE, die opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. Toen Vergote nog burgemeester was, is hij veroordeeld voor belangenvermenging bij de aankoop van een stuk grond. Hij werd geschorst en stond zijn burgemeesterssjerp af. Vergote zou wel opkomen als lijstduwer, maar volgens het Lokaal Kiesdecreet mag een kandidaat voor

Lees meer »

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD Hertsberge

Hoog bezoek bij KSKD Hertsberge woensdag. De wereldsterren van Borussia Dortmund kwamen immers op het veld van de vierdeprovincialer een laatste keer trainen in aanloop naar hun duel met Club Brugge in de Champions League van woensdagavond. “Dichter bij profvoetbal gaan we niet komen”, lacht voorzitter Christophe Vandoorne.
The post Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Bedankingsmoment voor vissers die afval op zee ruimen

Op de kaai van Zeebrugge vond een feestelijk bedankingsmoment plaats voor de Belgische vissers die meewerken aan het project ‘fishing for litter’. Via dit project, dat in 2016 van start ging, deponeren de vissers afval dat in hun netten terechtkomt niet overboord, maar verzamelen ze het in speciale ‘big bags’ die ze naar de haven
The post Bedankingsmoment voor

Lees meer »