Diamanten geluk voor Jef Roose en Jeannine Olivier

Op 5 september was het 60 jaar geleden dat Jef Roose (88) in het huwelijksbootje stapte met Jeannine Olivier (85). Jef, afkomstig van Hooglede De Geite, en Jeannine, uit Bredene, wonen al vijftien jaar in de Schaakstraat in Loppem. Daarvoor woonden ze in Zedelgem. “Ik was vroeger gewestelijk secretaris bij ACV-Metaal. Een job die ik heel graag deed en mij veel voldoening gaf. Jeannine heeft ook enorm veel gewerkt, zij zorgde namelijk voor onze vijf kinderen: Mieke, Jan, Bart, Ignace en Piet. Of we hobby’s hebben? Ik fiets graag en veel, in groep en alleen. Jeannine wandelt en was vroeger ook creatief bezig met patchwork”, vertelt Jef. Het diamanten echtpaar ging tijdens het feest ter ere van het jubileum op de foto met de kinderen en kleinkinderen. “Ook ons eerste achterkleinkind ging mee op de foto, al kun je het nog niet zien, want het wordt binnenkort geboren. We kijken er naar uit”, lachte Jef. (BC/foto BC)

The post Diamanten geluk voor Jef Roose en Jeannine Olivier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraadslid Werner Verbiest (N-VA) voor rechter wegens lasterlijke aangifte tegen oud-voorzitter: “Ik heb een gerust geweten”

Een trieste uitloper van de manier waarop binnen de Oostendse N-VA bij de vorige verkiezingen aan politiek werd gedaan, wordt maandag gepleit in de Brugse rechtbank. Gemeenteraadslid Werner Verbiest, tevens tweede lijstduwer voor N-VA bij de komende verkiezingen, zal er zich moeten verantwoorden wegens lasterlijke aangifte ten aanzien van oud-voorzitter Hendrik Wallijn. Verbiest is niet onder de indruk. “Ik heb

Lees meer »

Wat is Hezbollah? En hoe sterk zijn ze? Dit is waarom Israël er alleen maar van kan dromen hen te verslaan

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat hij waggelde”

Dankzij de beelden van een camera aan de gevel van een 50-jarige elektricien uit Staden heeft de Kortrijkse politierechter de man vrijgesproken voor dronken sturen. Het zorgde ervoor dat zijn straf wat milder was, maar toch moet hij opnieuw zijn rijbewijs halen.
The post Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

Dorianne Aussems verandert van tactiek in ‘De verraders’: vindt ze bondgenoten om Lotte te ontmaskeren?

Dorianne Aussems (31) wantrouwt goede vriendin Lotte Vanwezemael (32) al vanaf dag één in ‘De verraders’. Initieel hield de MNM-stem dat geheim voor de rest van de groep, al komt daar zondagavond verandering in. Na de verbanning van Sofie Dumont (50) vindt Dorianne dat het tijd is voor actie. Ze zoekt steun bij andere bondgenoten om haar slag te slaan

Lees meer »